Świeżynek
![]() |
|
Witam serdecznie,
Mam problem z suknia slubna, ktory spedza mi sen z powiek. Na ostatniej przymiarce okazalo sie ze dekold jest zbyt duzy i odstaje od ciala odslaniajac wszystko to, czego nie chcialabym pokazywac ![]() Na zalaczonych zdjeciach nie jest to widoczne, ale uwierzcie mi, ze wystarczy sie lekko nachylic, czy spojrzec z gory - a widoczna jest czesc stanika i biust. Nie dosc ze wyglada to nieestetycznie, to na pewno w dniu slubu nie bede sie z tym dobrze czula ![]() Czy macie jakies pomysly na to jak przerobic ten dekold? Cos dopiac, przyszyc, doszyc jakas niby-chuste na ramiona zawiazywana na biuscie? Sama juz nie wiem... Pomozcie!! Z gory dziekuje za jakiekolwiek sugestie! Kama --- Ostatnio edytowane 2011-07-17 09:54:20 przez kama --- |
|
Świeżynek
![]() |
|
witam , moja propozycja na taka sytuacje jest doszycie koronki zachodzącą lekko na szyje .
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Co do dekoltu , to masz rację - nie widać na zdjęciach żeby był za duży. Jak piszesz przy schylaniu stwarza dyskomfort. Jeśli mogę pomóc - spróbuj złapać sukienkę na ramionach tak ok 0,5 do 1cm i zobacz wtedy jak się układa dekolt. Takie rozwiązanie może pomóc , bo dekolt w obwodzie stanie się krótszy i będzie przylegał bardziej do ciała . Odpisz jak możesz czy to pomogło rozwiązać Twój problem. Pozdrawiam
|
|
Pogromca spamerów
![]() |
|
ja bym wszyla glebiej ten szew miedzy piersiami ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Nie widać tego na zdjęciu.
Ale po mojemu.Wydaje mi się ,że szew dekoldu jest jakby trochę rozciągnięty w czasie szycia.Przypuszczam,że można wejść do środka szwu i w dekold coś ściągającego wszyć. Ja najczęściej wszywam w takie dekoldy wąski pasek materiału cienkiego np szyfonu.Może to być brzeg materiału szyfonu.Może to być skos,ale musi być dobrze rozprasowany i wyciągnięty w czasie prasowania z parą(ja to używam najczęściej,taką mam miłość do skosów). Ja myślę,że po wszyciu czegoś ściągającego,sukienka będzie dobrze przylegać do ciała i to pomoże.Ja bym nie wszywała żadnych dekoracji. |
|
Świeżynek
![]() |
|
Niestety nie mam zdjecia, ktore pokazywaloby ta "dziure" ktora powstaje miedzy dekoldem a cialem.
Za 3 tyg mam kolejna przymiarke takze przedstawie w salonie wszystkie Wasze rady. Dziekuje serdecznie za wszystkie sugestie, teraz widze ze sytuacja nie jest tak beznadziejna jak myslalam i da sie cos jescze zaradzic! ![]() |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.