59 stron: « < 31 32 33 34 35 36 37 > »
Świeżynek
![]() |
|
Jakiś czas temu kupiłam w Lidlu właśnie taki zestaw:
![]() (pozwoliłam sobie "pożyczyć" zdjęcie od Marchewkowej). Chodziło mi głównie o szpulki do bębenka, bo moje mi się zużyły, no i skusiła mnie ilość kolorów. Nici są średniej jakości i jest ich na szpulce niewiele- po uszyciu 1 pokrowca na krzesło przy drugim używałam już do obrzucania innej nitki w mało chodliwym kolorze ze starych zapasów, bo widać było, że nie wystarczy. O igłach niewiele mogę powiedzieć poza tym, że mają maleńkie dziurki w porównaniu z poprzednimi, jakie miałam (Abra). Widzę na zdjęciach, że te nowe zestawy mają mieć szpulki metalowe- w tym moim są plastikowe. Pudełko otwiera się tragicznie. Ja z kolei zastanawiam się, czy pozostałe zestawy są warte swojej ceny- wszystkiego jest w nich po troszkę- czy nie wyszłoby taniej kupić po prostu to, czego się akurat potrzebuje? Jak myślicie? No, chyba że ktoś dopiero zaczyna przygodę z szyciem i nie ma w domu kompletnie nic, wtedy na pewno warto taką "wyprawkę" mieć. ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
te zestawy z lidla nie są specjalnie warte swojej ceny. Niedawno w biedronce były podobne ale z niecałe 10 zł - z metalowymi szpulkami płaskimi. Była to znacznie lepsza oferta ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Ja właśnie zaczynam i jestem całkowicie zielona. Zamierzam kupić maszynę silver cresta i też myślę nad tymi akcesoriami. Tam są 3 zestawy do wyboru. Wcześniej planowałam kupić wszystkie 3, ale teraz po waszych wypowiedziach zastanawiam się czy warto? Bo albo kupię te lidlowskie, albo będę musiała kupować wszystko oddzielnie przez allegro, bo u mnie w mieście pasmanterie są baardzo ubogie...
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
ja też mam pytanko, co jest na tych kółkach? jakaś gruba nić, tylko do czego? chyba zamotałam ![]() ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
jak na moj gust ta nic na szpulkach jest identyczna w grubosci i kolorystyce kazdej jednej nici z pudelka, po prostu komplet do bebenka i na gore
![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
No prosze, a pisalam do nich jaksi czas temu i mi odpowiedzieli, ze w najblizszym czasie wogole nie przewiduja sprzedazy Silverki w Lidlu. Widocznie poszli po rozum do glowy ![]() Co do akcesoriow, ja kupilam nozyczki - sa super. I zestaw krawiecki, ze szpulkami, szplkami, naparstkiem, centymetrem i czyms tam jeszcze. Swoja droga kiepski ten zestaw, naparstek sie gnie, szpilki slabe, centymetr krzywy. Tylko szpulki sztuk trzy sie przydaly. Te kólka o ktore pytacie, to wlasnie szpulki. Fajna sprawa, jesli ma sie ich wiecej, bo nici mozna nawinac w roznych kolorach a potem tylko sie przeklada. Edit, to chyba nie o te koleczka chodzilo, tylko o te wieksze... ![]() --- Ostatnio edytowane 2012-09-21 22:04:57 przez monikowo --- ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Witam sedecznie
Jestem na etapie zakupu piewszej maszyny i trafiłem na to forum. Przeczytałem wątki od dechy do dechy bez zadawania (tych samych) pytań. Wielka wiedza i doświadczenie tkwi w odpowiedziach i można wysnuć odpowiednie wnioski. Nie ma powodu zadawać pytań dotyczących wciąż tych samych maszyn. Nie z tego powodu piszę. Dziś wziąłem do ręki gazetkę z lidla i zobaczyłem, że dają od poniedziałku (24.09) właśnie TĄ maszynę. Ci, którzy czekali półtora roku mają swoją szansę. Również i ja. Chciałem kupić zupełnie coś innego, absolutnie droższego - bo - a jakże - chcę coś porządnego. Jednak dzięki 50 stronom wątku dotyczącego wyboru maszyny dla początkujących zdecydowałem się kupić właśnie tę maszynę z lidla. Zobowiązuję się napisać kilka słów jako początkujący, używający pierwszej maszyny (z lidla). Pozdrawiam i przypominam. Poniedziałek, 24 wrzesnia 2012. Otwarte od 7 rano. wojT |
|
Świeżynek
![]() |
|
Na stronie jest napisane, że otwierają o 8.00
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Tak, u mnie jest o 8, ale ja jak kupowalam swoja maszyne, to bylam pol godziny wczesniej... ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Witam Was serdecznie,
Dopiero zaczynam swoją przygodę z szyciem ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam, margaretka ![]() ________________________________________________________
www.psi-zakatek.blogspot.com |
59 stron: « < 31 32 33 34 35 36 37 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.