Wersja do druku

59 stron: « < 29 30 31 32 33 34 35 > »

Mistrzyni Krawiectwa
Helen - jeśli maszyna ci podskakuje, to często nie wina maszyny, a tego, na czym stoi ;-)

Tak czy siak - warto podłożyć pod spód podkład z mikrogumy albo pianki. Moja maszyna jeździła mi kiedyś po stole i podkładałam pod spód przykrojony kawałek wkładu do szuflad kuchennych, kupiony w Ikei. Można też podłożyć kawałek piankowego dywanika łazienkowego - takiego do kupienia na metry.

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10109491/

http://www.alejahandlowa.pl/obr/34596139/58afb72543ffc045_d.jpg

Ania

http://uczeremchypl.shoper.pl/

http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/

Stara Gwardia
Aniu, dziekuje za podpowiedzi :) Jak bede kiedys w odpowiednim sklepie, to sie za czyms takim rozejrze.

Helen, zanim cos kupisz, podloz recznik, albo koc.

--- Ostatnio edytowane 2012-03-05 21:35:42 przez monikowo ---
bo ja kupiłam kiedyś z Arki Radom ale dopóki niewiele szyłam to był, a jak zaczęłam coś więcej szyc to od razu problemy i zastanawiam się czy go naprawiać czy kupić ten z Lidla
pomocy- czy ktoś ma ten lidlowski overlock- w moim mieście właśnie teraz w lidlu sa overloki, tylko jak kupić to taki coby działał przez chwilke:)
Stara Gwardia
ja kupiłam w październiku zeszłego roku. Pierwszy egzemplarz miał rozgięty chwytacz - wymienili mi od ręki w sklepie na drugi egzemplarz. Drugi egzemplarz nie trzymał ustawień (po przeszyciu około półtora metra luzowały się nitki) i zgłosiłam jako źle działający. Po trzech dniach kurier przywiózł mi do domu trzeci egzemplarz. Ten, jak dotąd, działa. Ale tak jak pisały już dziewczyny, ustawienia wedle instrukcji są niezgodne z rzeczywistości a ;) to raz a dwa na szycie półprzemysłowe to ona sie IMO nie nadaje. Jak chcesz czasem coś sobie zabezpieczyć to oki, ja nią obrzucam brzegi trudniejszych tkanin. Dzianinę szyłam tylko raz na próbę ale to nie jest zaden wyznacznik bo za mało tego było.

Za cenę 500 zł to niewiele sensownych maszyn znajdziesz, zwłaszcza czteronitkowych. No chyba że używane. IMO overlock jest w miarę okey, chociaż daleko mu do tych za 1500 zł :D
Stara Gwardia
W tym watku byl link do bloga Aire, ktore overlocka takiego kupila i opisala, jak sie sprawuje. Gdzies wczesniej:)
no mnie się udało znowu przestawić na inny ścieg/czy jak się to nazywa w overlocku i nawet z sukcesem, więc być może fakt nietrzymania napięcia nici był bardziej wynikiem mojego braku doświadczenia niż maszyny ale teraz już się nie dowiem bo mam tę co mam :D

cały czas twierdzę uparcie, że na domowe potrzeby jest świetna ale gdybym miała zakład to jednak bym zainwestowała w droższą ;)
Witam na forum;) po wielu postach zdecydowałam się na maszynę do szycia z lidla. Będzie to moja pierwsza maszyna, nie licząc łucznika mojej mamy który się co chwilę psuje i już nie mam do niego serca. Jestem całkiem początkująca, myślę że na początek ta maszyna będzie mi służyć. No i zdecydowałam się na nią ze względu na mój studencki budżet;) Orientuje się ktoś kiedy ona się ponownie pojawi w sprzedaży? Gdzie można się o tym dowiedzieć, w gazetce z lidla w internecie? Następne pytanie - czy jak się pojawiają to w każdym lidlu? No i ile ona dokładnie kosztuje? Proszę o pomoc;)

59 stron: « < 29 30 31 32 33 34 35 > »

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.