Wersja do druku

2 strony: 1 2 >

Świeżynek
Mam na imię Kasia szyciem param się od 22 lat(zaczęłam jako 14 latka) uf! to aż tyle.Skończyłam szkołę zawodową o kierunku krawiectwo damskie ciężkie.Po szkole jak to dawniej bywało praca była ale na "taśmie" zakładów krawieckich prawie nie było, a jak już to cienko przędły ,żeby tam pracować trzeba było dużo umieć lub mieć znajomości,a skąd doświadczenie znajomości zaraz po szkole.Po roku pracy na taśmie zniechęciłam się do krawiectwa.Porzuciłam zawód.Domowników i sąsiadów obszywałam wiadomo tego się nie zapomina :)a jak ktoś w potrzebie to się robiło.Maszyny mam i to fajne(aż 4 babcia mi kupiła kochana kobieta) ale....no własnie ale- spódnice , bluzkę czy spodnie na miarę dam rade uszyć dłużej mi to zajmuje niż kiedyś i znowu ale może wrócę do wprawy.Płaszcz no może po dłuższych męczarniach... dała bym radę uszyć,kiedyś uszyłam .Uważam ,że to co umiem, pamiętam to za mało,a na Waszym forum szukam natchnienia, inspiracji ,pomocy.Życie zmusiło mnie do powrotu do zawodu ale na razie robię tylko poprawki .Od dłuższego czasu czytam o czym tu piszecie podobają mi się Wasze rady i opinie.Bardzo się ciesze ,że tu do Was trafiłam i mam nadzieje często was odwiedzać :)
Świeżynek
Witaj Kaza,krawcowa z takim starzem to skarb wiedzy i umiejętności.Cierpliwości kochana wszystko Ci się powolutku przypomni.Wytrwałości:zacieszacz::zacieszacz:
Stara Gwardia
Witaj Kaza miło że do nas dołączyłaś jeśli maszyny masz to teraz trochę chęci i zapału a przypomnisz sobie jaką frajdą jest szycie :)
Stara Gwardia
Witaj... z tego co przeczytałam uczyć się nie musisz od podstaw bo je już masz, więc na pewno ci się uda :)
kolejna kolezanka po fachu
witaj witaj :)
Administrator
witaj!
Mam nadzieję, ze forum zadziała motywująco! Mi też na początku szlo ciężko, tez miałam dłuższą przerwę w szyciu ale im więcej szyje tym jest lepiej :) Tak wiec do dzieła :)

* Susanna szyje - mój blog :)

Mistrzyni Krawiectwa
Witaj :) coraz więcej pozytywnie zakręconych do szycia na forum, a ja nawet nie mam kiedy wszystkiego przeczytać :beczy:

Witamy!

Ania

http://uczeremchypl.shoper.pl/

http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/

Stara Gwardia
Witam:)
Cześć Kasia, tu więcej takich osób , które muszą przypomnieć sobie wiele, a dużo też takich, które dopiero zaczynaja przygode z krawiectwem. Niech zatem powrót do szycia bedzie trwały, czego życzę Tobie, sobie i innym nawróconym:)

2 strony: 1 2 >

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.