154 strony: « < 53 54 55 56 57 58 59 > »
Zaaklimatyzowany
|
|
Próbuję przerobić starą sukienkę na spódnicę...nie mam pojęcia czy materiał do kitu dla początkujących czy brak weny do tworzenia,wisi czeka na lepsze czasy.Poprawniwj ni szło szycie od podstaw...
![]() |
|
Administrator
![]() |
|
Kora a może wybierz się do lumpeksu?? Ostatnio kupiłam fajny kawał materiału za kilka złociszy. ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Ja mieszkam niedaleko Gdyni i tkaniny też zaczynają się od 20 zł
![]() Jutro wybieram się do SH może znajdę jakaś tkaninę ![]() ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ja kupuję w Poznaniu w Bławatku, tam często są przecenione tkaniny. A normalne ceny to oscylują w granicach 20-30 zł za metr.
Z kolei u mnie w mieścinie pod Poznaniem są dwa sklepy, które mają kilka belek materiałów, ale dość kiepskie są i nie moje wzory... Marzy mi się jakiś ogromny sklep z tkaninami i odpowiednio pełen portfel lub konto bankowe ![]() Co do Burdy, to dopiero dziś kupiłem marcową i tą dziecięcą. I powiem wam, że w dziecięcej więcej ciekawszych modeli niż w normalnej. Żeby im się chciało niektóre wykroje do męskich rozmiarów powiększyć, np. krótkie spodenki z żółtą lamówką, co są pod koniec gazety.... ________________________________________________________
Mój blog o zmaganiach z maszyną do szycia http://bartasde.blogspot.com/ |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ach, gdybym to ja mieszkała pod Poznaniem.... ![]() Np.w Bemaxsie, niby to hurtownia ale w środku stoi wielki kosz z kuponami różnych bardzo tanich tkanin, no i do tego polimex , marzenia... ________________________________________________________
|
|
Stały Bywalec
![]() |
|
w Gdyni Chyloni na ul. Chylońskiej 149 (koło dworca Gdynia Chylonia) jest hurtownia Textilmar, często tam zaglądam i nie mogę się oprzeć jak coś mnie zauroczy, przeważnie z tej hurtowni wychodzę z jakąś nową szmatką
![]() mają duży wybór różnego rodzaju dzianin i tkanin ubraniowych, firan i zasłon, oraz pasmanterię nici, zamki, guziki. Bawełny typowo pościelowej jest mało, obrusowej trochę więcej, a przed świętami mają świąteczne obrusówki, szyfony itp.. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Mam nowa Burdę ![]() i widzę trzy znajome twarze w aktualnościach ![]() ![]() jeśli chodzi zawartość burdy ![]() ![]() ________________________________________________________
|
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Wiecie moze kiedy wyjdzie "szycie jest proste" czy jakos tak
![]() ![]() Na mojej wsi i sąsiedniej większej burdy nie dochodzą ![]() |
|
Stara Gwardia
|
|
Szycie krok po kroku ![]() ![]() ________________________________________________________
www.kreatywnapaula.blogspot.com |
|
Stara Gwardia
|
|
![]() ________________________________________________________
|
154 strony: « < 53 54 55 56 57 58 59 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.