Świeżynek
![]() |
|
Witam, na wstępie będzie pochwała forum i szanownych Forumowiczów. Mało jest już takich miejsc w sieci, gdzie spotykają się osoby, które chcą podzielić się swoją wiedzą i umiejętnościami - bez złośliwości, wywyższania się, wulgaryzmów itd.
Forum znalazło mnie ![]() Coś o mnie - zgodnie z przydzielonym mi stopniem zaawansowania - wszystkiego muszę się nauczyć. Nigdy bym nie pomyślała, że zainteresuję się szyciem...a jednak. Obydwie Babcie krawcowe, singer jednej z nich - zajmuje zaszczytne miejsce na sypialnianym parapecie, a umowa kredytowa na zakup singera z 1932 roku to ciekawostka rodzinna. Po kilkunastu latach w korporacji zdecydowałam się zmienić moje życie. I tak, w krótkim czasie z bankowca przeistoczyłam się we właścicielkę sklepu z sukniami ślubnymi. Biznes oparty na emocjach i radości. Od razu uprzedzam, że nie zamierzam szyć sukien ![]() To tyle o mnie, będę mieć zapewne dużo pytań. Pozdrawiam bardzo serdecznie Ola |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Witam, Olu!
Bezpretensjonalnego nicka sobie wybrałaś ![]() Podziwiam zmianę kierunku w życiu - skoki na głęboką wodę są znacznie bardziej ekscytujące, niż brodzenie w dobrze znanej sadzawce! Pozdrawiam - Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
Stara Gwardia
|
|
Witaj
![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Witaj Olu ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Witam Cię i życzę powodzenia ![]() ________________________________________________________
Moje blogowanie http://oszyciu.blogspot.com/ |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Witaj, to naprawdę przyjazne forum. ________________________________________________________
"Inteligencja jest jak nogi, masz za dużo to się potkniesz" Terry Pratchett |
|
Stały Bywalec
![]() |
|
Witaj ![]() ![]() ________________________________________________________
Wysz(ż)ywam się ![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
no właśnie o tym mówię
![]() Singer mojej Babci jest w tej chwili ozdobą, zapewne jest sprawny, bo to maszyna nie do zniszczenia. Takie niezniszczalne singery nadal pracują w krajach Bliskiego Wschodu i w Indiach. Spotkałam je tam i uwieczniłam na fotografiach. Szyć zamierzam na łuczniku...a moje wspomnienia z dzieciństwa dotyczące Babć krawcowych to szpilki na podłodze i mnóstwo nitek. Do tej pory kupując ubrania nigdy nie zastanawiałam się nad procesem ich produkcji. Obecnie wiem, że to naprawdę wyjątkowa umiejętność. Stworzenie czegoś niepowtarzalnego z materiału, który nam się poddaje. Wiem, że długa droga przede mną - ale to takie fascynujące i motywujące - po 12 latach bezsensownej pracy, która nikomu nie przynosiła korzyści - mogę zacząć coś tworzyć. Wiem, że mistycznie może podchodzę do szycia - chyba dlatego, że do tej pory nic nie tworzyłam - namacalnego i rzeczywistego ![]() Na początek zanabyłam drogą kupna ![]() Z całego serca Wam dziękuję za przyjęcie mnie do grona pasjonatek. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Hej,
Zawsze mnie podnoszą na duszy takie historie osób, które porzuciły dni spędzane przy korporacyjnym komputerze i robią coś swojego. Ech dobra rzecz pomarzyć ![]() Jestem pewna, że z Twoją motywacją i chęciami nauczysz się wszystkiego bardzo szybko. A co do forum, to zgadzam się z Tobą w 100%, jeszcze nie spotkałam tylu miłych osób w jednym miejscu. Witaj i powodzenia, ________________________________________________________
|
|
Stały Bywalec
![]() |
|
Witaj Olu...
Oj ja też jestem pełna podziwu dla takich osób... i mnie też podniosłaś na duchu... Trzymam za Ciebie kciuki. ________________________________________________________
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.