Wersja do druku

6 stron: 1 2 3 4 5 6 >

Stara Gwardia
POniewaz apetyt rosnie w miare jedzenia, wiec i u mnie po maszynie przyszla ochota na manekin krawiecki.
Wygooglowalam taki
http://www.polimex.net/sklep/index.php?page=Product&id=344&sid=19
jak dla mnie rozmiar A

Jest jeszcze taki
http://www.polimex.net/sklep/index.php?page=Product&id=345&sid=19
ale troche inne wymiary. MOze to na osoby nizsze i teższe?

Co Wy na to?
Monik zauważ, że ceny podane na stronie są cenami netto i trzeba doliczyć podatek VAT.

* Susanna szyje - mój blog :)

Stara Gwardia
http://monikamagdalena.blogspot.com/ napisał w dniu 2011-11-01 12:12:07:
Chyba różni się tylko ceną ale najczęściej się widzi właśnie te czerwone, rozm. a to taki od 36 rozm. Też planuje takie coś zakupić. Polimex z Łodzi jest i chyba można też osobiście odebrać.
Ja jestem z Wlkp, wiec wolę, zeby i przysłali do domciu.
Monik zauważ, że ceny podane na stronie są cenami netto i trzeba doliczyć podatek VAT.
Ha, dobrze wiedziec, ze bedzie kosztowal wiecej!

Ale one chyba obydwa sa regulowane? Z teogo co zauwazylam, to najbardziej popularny jest chyba manekin Diana. Ale ten drugi -jak patrze na rozmiary - to mozna regulowac na wieksze rozmiary, bo np .biodro to az do 112cm ,a ten pierwszy tylko do 104cm.

MAm sasiadke, ktora wczoraj kupila u mnie dwie sukienki z dzianiny, z tym ze ma niby moj rozmiar, ale jest duzo szersza w biodrach. TAk sobie mysle, ze gdybym miala manekin, to łatwiej byloby mi na nia cos jeszcze uszyc, bo jest zachwycona moim szyciem!

--- Ostatnio edytowane 2011-11-01 15:37:23 przez monikowo ---
Ja dobierałam manekina pod swoje wymiary. Fakt, ułatwia pracę, dobrze widzieć czy dekolt ładnie leży, czy coś gdzieś nie ciągnie itd. Ale aby ustawić mojego tak dokładnie według moich wymiarów - tego się nie da bo mam trochę mniej w biuście niż wartość minimalna na manekinie. Ale ja to ja a Ty to Ty :)

* Susanna szyje - mój blog :)

Stara Gwardia
Fajne te manekiny i na pewno pomocne. Dobrze, ze ja jeszcze szyc nie potrafie, to mnie nie kusi ;)
Witam oj dawno mnie nie było ale mam taki manekin w rozmiarze A bardzo mi pomaga skraca częste przymiarki a teraz jestem na etapie szukania męskiego manekina gdyż mój syn który był modelem moim niestety już się buntuje
Jesli chodzi o kwestie estetyczne to wybrałabym manekina nr 1 - ale nie mogłabym go mieć bo manekin w rozmiarze A jest dosłownie na styk - w biodrach mam 102 w porywach do 105 jak przybiore troszkę ciałka, a manekin B ma w biuscie od 99 cm a ja mam skromne 90-92, więc nijak nie pasi.
Więc dla mnie lepszy byłby nr 2, ale właśnie wydaje mi się taki obły i dziwny...
Stara Gwardia
Jesli chodzi o kwestie estetyczne to wybrałabym manekina nr 1 - ale nie mogłabym go mieć bo manekin w rozmiarze A jest dosłownie na styk - w biodrach mam 102 w porywach do 105 jak przybiore troszkę ciałka, a manekin B ma w biuscie od 99 cm a ja mam skromne 90-92, więc nijak nie pasi.
Więc dla mnie lepszy byłby nr 2, ale właśnie wydaje mi się taki obły i dziwny...

No wlasnie sie zastanawiam, czy on nie jest czasem na jakies osoby bardzo niskie moze i jednoczesnie tęgie. Ten drugi.

6 stron: 1 2 3 4 5 6 >

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.