Stara Gwardia
![]() |
|
POniewaz apetyt rosnie w miare jedzenia, wiec i u mnie po maszynie przyszla ochota na manekin krawiecki.
Wygooglowalam taki http://www.polimex.net/sklep/index.php?page=Product&id=344&sid=19 jak dla mnie rozmiar A Jest jeszcze taki http://www.polimex.net/sklep/index.php?page=Product&id=345&sid=19 ale troche inne wymiary. MOze to na osoby nizsze i teższe? Co Wy na to? ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Chyba różni się tylko ceną ale najczęściej się widzi właśnie te czerwone, rozm. a to taki od 36 rozm. Też planuje takie coś zakupić. Polimex z Łodzi jest i chyba można też osobiście odebrać. ________________________________________________________
|
|
Administrator
![]() |
|
Monia widziałam oba na żywo w Polimexie. Mam tego z pokrętłami i w sumie nie narzekam. Raz ustawiłam sobie wszystko jak trzeba i więcej nie kręcę ![]() Monik zauważ, że ceny podane na stronie są cenami netto i trzeba doliczyć podatek VAT. ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ja jestem z Wlkp, wiec wolę, zeby i przysłali do domciu. ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ha, dobrze wiedziec, ze bedzie kosztowal wiecej!
Ale one chyba obydwa sa regulowane? Z teogo co zauwazylam, to najbardziej popularny jest chyba manekin Diana. Ale ten drugi -jak patrze na rozmiary - to mozna regulowac na wieksze rozmiary, bo np .biodro to az do 112cm ,a ten pierwszy tylko do 104cm. MAm sasiadke, ktora wczoraj kupila u mnie dwie sukienki z dzianiny, z tym ze ma niby moj rozmiar, ale jest duzo szersza w biodrach. TAk sobie mysle, ze gdybym miala manekin, to łatwiej byloby mi na nia cos jeszcze uszyc, bo jest zachwycona moim szyciem! --- Ostatnio edytowane 2011-11-01 15:37:23 przez monikowo --- ________________________________________________________
|
|
Administrator
![]() |
|
Ja dobierałam manekina pod swoje wymiary. Fakt, ułatwia pracę, dobrze widzieć czy dekolt ładnie leży, czy coś gdzieś nie ciągnie itd. Ale aby ustawić mojego tak dokładnie według moich wymiarów - tego się nie da bo mam trochę mniej w biuście niż wartość minimalna na manekinie. Ale ja to ja a Ty to Ty ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Fajne te manekiny i na pewno pomocne. Dobrze, ze ja jeszcze szyc nie potrafie, to mnie nie kusi ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
|
|
Witam oj dawno mnie nie było ale mam taki manekin w rozmiarze A bardzo mi pomaga skraca częste przymiarki a teraz jestem na etapie szukania męskiego manekina gdyż mój syn który był modelem moim niestety już się buntuje ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
|
|
Jesli chodzi o kwestie estetyczne to wybrałabym manekina nr 1 - ale nie mogłabym go mieć bo manekin w rozmiarze A jest dosłownie na styk - w biodrach mam 102 w porywach do 105 jak przybiore troszkę ciałka, a manekin B ma w biuscie od 99 cm a ja mam skromne 90-92, więc nijak nie pasi.
Więc dla mnie lepszy byłby nr 2, ale właśnie wydaje mi się taki obły i dziwny... |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
No wlasnie sie zastanawiam, czy on nie jest czasem na jakies osoby bardzo niskie moze i jednoczesnie tęgie. Ten drugi. ________________________________________________________
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.