Niespodzianka
![]() |
|
HEJ Zapewne znacie to, jak się skraca rękawy ze ściągaczem? Na wszelki wypadek pokażę WAM.
INSTRUKCJE: zdj,1 upięcie-pamiętaj, że należy oba rękawy upiąć, gdyż człowiek jest niesymetryczny-a po co masz później płakać, że są krzywe rękawy zdj,2 najpierw odpruwasz mankiet/ściągacz, zaznaczasz i cięcie zdj,3 zwężenie rękawa, gdyż za dużo jest materiału do wszycia zdj,4 zszywanie na overlocku-PAMIĘTAJ,że do dzianin używamy igły kulkowej Jeśli nie ma pod ręką overlocka to nie problem- zeszyj na maszynie/stebnówce/ troszkę rozciągając szew, a później obrzuć zyg-zakiem zdj,5 włożenie ściągacza do środka-prawymi stronami do siebie ________________________________________________________
Artur
|
|
Niespodzianka
![]() |
|
C.D.
zdj,6 doszycie mankietu/ściągacza na 4-nitkowym overlocku tzw,szew wzmocniony. Nie masz overlocka? Nie ma problemu zeszyj na stębnówce igłą do dzianin, a następnie obrzuć zyg-zakiem zdj,7 przeszycie overlockiem drabinkowym/RENDERÓWKA/- NIE masz? No problem. Przestębnuj 2 lub 3 razy lekko rozciągając zdj,8 prasowanie po lewej stronie, bo bawełna potrafi się "świecić"/GLANZOWAĆ/ zdj,9 efekt końcowy(dobiegłaś/eś od finiszu- ciesz się) zdj,10 nagroda dla Ciebie POZDROWIENIA ________________________________________________________
Artur
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
rewelacja
![]() ![]() ![]() ![]() super są Twoje instrukcje, Arturze |
|
Stara Gwardia
|
|
Dzięki, że Ci się chce robić własne tutoriale
![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Tak, dzięki, że poświęcasz na to czas i my możemy się od Ciebie uczyć. Naprawdę to doceniamy. ![]() ________________________________________________________
Szyję sobie hobbystycznie. ![]() |
|
Niespodzianka
![]() |
|
witam
LUBIĘ LUDZIOM POMAGAĆ, sprawia mi to jeszcze lepszą frajdę niż otrzymywanie. Powiem Wam, że nie męczę się przy tym jak robię takie instruktaże. Po prostu myślę, że są ludzie którzy chcieli by się czegoś nauczyć, a ja chcę nieść taką pomoc. Nawet jak zostaję wyśmiany, to mi to nie przeszkadza, wręcz odwrotnie, bardziej się sprężam żeby instrukcje/porady/ były szczegółowe.Dziś żadnych lekcji nie wczytywałem, bo chciałem nadrobić pogaduchy, a i tak do Wszystkich nie zdążyłem.A następne instrukcje już czekają na komputerze do wgrania. Mam tylko nadzieję, że SUS się nie obrazi. POZDRAWIAM ________________________________________________________
Artur
|
|
Świeżynek
![]() |
|
a kto śmie się wyśmiewać?? Instrukcje są genialne: przejrzyste, klarowne i wiadomo o co chodzi
![]() ![]() |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.