Świeżynek
![]() |
|
Witam serdecznie
![]() Doszłam do wniosku, że zanim zasypię to forum rozmaitymi pytaniami wypadąłoby się przywitać ![]() No to tak... Szyję od mniej więcej dwóch tygodni ![]() ![]() Póki co to tyle - lece do innych działów zadawać nie dające mi spać po nocach pytania... |
|
Administrator
![]() |
|
Colett witaj ![]() Bardzo fajnie, ze już zaczęłaś szyć ![]() ![]() Pytaj śmiało, postaramy się pomóc :] ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Witaj, też mam do swoich pierwszych prac słabość i czekam na pierwsze uszytki z ciekawością:] ________________________________________________________
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Swoich początków się nie zapomina ![]() Witamy! Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
Zaaklimatyzowany
|
|
|
|
Pogromca spamerów
![]() |
|
witaj ![]() ________________________________________________________
|
|
Zaaklimatyzowany
|
|
Colett,przypomniała mi,że w mojej podstawówce uczono podstaw szycia,robótek i gotowania-to dziewczynki.Chłopcy mieli osobną klasę-warsztat.Robili karmniki i inne potrzebujące męskiej ręki przedmioty.kiedy było u dziewcząt gotowanie-czekali pod naszą pracownią na smakołyki.To były czasy najgorszego kryzysu komuny.Zdobycie przez rodziców materiałów pomocniczych ,było nie lada wezwaniem.Sale były dobrze wyposażone w sprzęty.Teraz tego nie ma,albo jest odwrotnie-mój syn miał na szydełku zrobić łapkę do kuchni.Mało wychowawcze ale zrobiłam to za niego.Wydawało mi się to mało praktyczne dla faceta.Przyszycie guzika ,to co innego.
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Wszystkim ślicznie dziękuję za tak miłe powitanie
![]()
Myślę, że jeszcze w tym tygodniu lub na początku przyszłego pokażę, co mi tam spod maszyny wypadło ![]()
Ja w podstawówce na technice wyszywałam, gotowałam, pamiętam, że miałyśmy nawet zajęcia, na których paliłyśmy kawałki tkanin, żeby nauczyć się je rozpoznawać po tym jaki dają dym ![]() ![]() Teraz nawet się nie orientuje jak to wygląda, ale jest równouprawnienie itd. więc pewnie dziewczynki wbijają gwoździe, a chłopcy szyją fartuszki ![]() |
|
Zaaklimatyzowany
|
|
Colett gwóźdź też potrafię wbić jak mam taką potrzebę.
![]() --- Ostatnio edytowane 2012-04-11 21:21:23 przez Magdatoma --- |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Witaj ![]() ![]() ________________________________________________________
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.