Świeżynek
![]() |
|
witam, krawiectwem interesuję się od ponad roku, ale dopiero od niedawna mam własną maszynę i zaczynam szyć na poważnie. jakiś czas temu, ku własnemu zdziwieniu odkryłam, że krawiectwo pociąga mnie bardziej niż większość rzeczy, które dotychczas uważałam za pasje. pociąga mnie przede wszystkim fizyczny akt szycia, krojenie materiału i tworzenie rzeczy, które nie zawsze nadają się do założenia
![]() na forum zarejestrowałam się, by móc dzielić z innymi swoją pasję, ale także dlatego że mam bardzo wiele pytań dotyczących samego krawiectwa. pozdrawiam |
|
Pogromca spamerów
![]() |
|
witamy serdecznie ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
|
|
Cześć ![]() ________________________________________________________
Elwira |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
W krawiectwie najfajniejsze jest to, że nie jest statyczne, tj. wymaga przejścia przez wiele etapów - od wybrania, co chce się szyć, zakup materiału, zrobienie wykroju, wycięcie części, szycie, prasowanie, szycie, prasowanie, naprawianie (by wszyscy wierzyli, że tak, tak to miało być), a następnie łzy szczęścia w momencie, gdy ubierze się rzecz, której nie ma nikt. Trudno się nudzić. ![]() A zatem - do dzieła, Pestis! Na pewno na forum znajdziesz odpowiedzi na swoje pytania ![]() ________________________________________________________
Zapraszam serdecznie:
http://sylwia.szyje.com.pl/ |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Witaj, uważaj krawiectwo wciąga ![]() ________________________________________________________
|
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Witaj! Chyba wiem, co czujesz... ![]() 8 lat studiowania, podwójne magisterium, nastawienie na karierę aż tu nagle bach! jak grom z jasnego nieba: kocham szyć! Po cholerę mi to wszystko było i czemu ja wcześniej się tym nie zajmowałam, skoro daje mi to tyle frajdy i satysfakcji! ![]() Cieszę się, że tu jesteśmy ![]() ________________________________________________________
www.zuchdziewczyna.pl
www.sowiadziupla.pl www.takielale.blogspot.com |
|
Niespodzianka
![]() |
|
witaj wśród pozytywnie szycio-zakręconych ![]() Artur ________________________________________________________
Artur
|
|
Administrator
![]() |
|
Witam Was Świeżynki ![]() ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Zawsze będziesz mogła się pochwalić porządnym wykształceniem ![]() ![]() ________________________________________________________
Zapraszam serdecznie:
http://sylwia.szyje.com.pl/ |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.