Wersja do druku

2 strony: 1 2 >

Świeżynek
witam, krawiectwem interesuję się od ponad roku, ale dopiero od niedawna mam własną maszynę i zaczynam szyć na poważnie. jakiś czas temu, ku własnemu zdziwieniu odkryłam, że krawiectwo pociąga mnie bardziej niż większość rzeczy, które dotychczas uważałam za pasje. pociąga mnie przede wszystkim fizyczny akt szycia, krojenie materiału i tworzenie rzeczy, które nie zawsze nadają się do założenia ;)
na forum zarejestrowałam się, by móc dzielić z innymi swoją pasję, ale także dlatego że mam bardzo wiele pytań dotyczących samego krawiectwa.
pozdrawiam
Pogromca spamerów
witamy serdecznie :)
Stara Gwardia
Cześć:)
W krawiectwie najfajniejsze jest to, że nie jest statyczne, tj. wymaga przejścia przez wiele etapów - od wybrania, co chce się szyć, zakup materiału, zrobienie wykroju, wycięcie części, szycie, prasowanie, szycie, prasowanie, naprawianie (by wszyscy wierzyli, że tak, tak to miało być), a następnie łzy szczęścia w momencie, gdy ubierze się rzecz, której nie ma nikt. Trudno się nudzić. ;)
A zatem - do dzieła, Pestis! Na pewno na forum znajdziesz odpowiedzi na swoje pytania ;)
Stara Gwardia
:kwiatek: witaj
8 lat studiowania, podwójne magisterium, nastawienie na karierę aż tu nagle bach! jak grom z jasnego nieba: kocham szyć! Po cholerę mi to wszystko było i czemu ja wcześniej się tym nie zajmowałam, skoro daje mi to tyle frajdy i satysfakcji! :)

Cieszę się, że tu jesteśmy :)
Niespodzianka
witaj wśród pozytywnie szycio-zakręconych:D
Artur

Artur

Administrator
Witam Was Świeżynki :) Pytajcie śmiało, czytajcie uważnie i udzielajcie się dużo :)))

* Susanna szyje - mój blog :)

Stara Gwardia
Witaj! Chyba wiem, co czujesz... :)
8 lat studiowania, podwójne magisterium, nastawienie na karierę aż tu nagle bach! jak grom z jasnego nieba: kocham szyć! Po cholerę mi to wszystko było i czemu ja wcześniej się tym nie zajmowałam, skoro daje mi to tyle frajdy i satysfakcji! :)

Cieszę się, że tu jesteśmy :)
Zawsze będziesz mogła się pochwalić porządnym wykształceniem ;) A skoro masz podwójne magisterium, to raczej nie był to wybór przypadkowy, tylko coś spowodowało, że taki kierunek wybrałaś. Nie wyrzucaj z życia tych 8 lat przeznaczonych na naukę, kto wie, może kiedyś ci się to przyda. ;)

2 strony: 1 2 >

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.