141 stron: « < 7 8 9 10 11 12 13 > »
Stara Gwardia
![]() |
|
No,no Wojtku sukienka śliczna a koszula miodzio.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Mistrz Krawiectwa
![]() |
|
Muszę się pochwalić sukieneczką - bombką, jaką ostatnio szyłem, a co !!!! Niestety jest mniej zleceń, ale to przejściowe , bo niedługo sezon na suknie sylwestrowe i mam nadzieję, że będą piękne kreacje.
I opowiedz dla Tydea - tak, w przeważającej większości szyć używamy wykrojów, lub kombinujemy aby dopasować częsci wykrojów, np. góra sukienki z jednego wykroju, spódnica z innego. W kroju genialna jest moja szefowa, ona kroi bezbłędnie większość sukienek. Ja nie jestem taki doskonały. Krój zawsze był dla mnie trudny, o wiele bardziej wolę szycie. Proste sukieneczki lub spódniczki kroję bezpośrednio na materiale. Ale zdarza się , że w skomplikowanych sukienkach wieczorowych lub ślubnych robimy wykrój z jakiegoś podłego materiału, zszywa się to, przymierza na klientce i po poprawkach kroi się dopiero właściwy materiał. A to jest sliczna sukieneczka, zazdroszczę Wam dziewczyny,że możecie nosić takie kreacje. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
No to zaspokoiles moją ciekawosc odnośnie kroju.Kiedyś więcej szyłam i wtedy kombinowałam (laczylam różne formy w calosc) i miało to ręce i nogi.Teraz lenistwo
![]() Wojtku zazdrościsz kobietom ze moga nosic tak piękne suknie ![]() --- Ostatnio edytowane 2010-09-17 10:18:07 przez tydea --- --- Ostatnio edytowane 2010-09-17 10:18:35 przez tydea --- --- Ostatnio edytowane 2010-09-17 10:21:31 przez tydea --- |
|
Świeżynek
![]() |
|
Witam.
Po pierwsze chyle czoła Twoim zdolnościom, wszystkie Twoje kreacje umieszczane na forum śledze z zapartym tchem. Ja dopiero raczkuje w świecie szycia ![]() Pozdrawiam |
|
Stały Bywalec
![]() |
|
Suknia jak dla mnie bomba ![]() Pozdrawiam ________________________________________________________
http://howtobeyourowndressmaker.blogspot.com Zapraszam na bloga
http://hunterofclothing.blogspot.com Zapraszam na blogowy sklepik |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Sukienka bardzo fajna i ciekawa za sprawa kołnierza.
![]() |
|
Mistrz Krawiectwa
![]() |
|
Dzięki moje Panie , że doceniacie moją pracę, jest to mobilizujące, tak się dziwnie złożyło, że swoimi umiejętnościami poprzez szycie , mogę dać dużo zadowolenia sporej grupie kobiet.
Opowiedż dla Tizz - ta sukieneczka jest uszyta z jedwabnej żorżety, oczywiście ma haleczkę z tiulu, mnie też się bardzo podoba. Ja nie namawiam kobiet do chodzenia na codzień w sukienkach wizytowych, jakie np. szyłem, ale ładna spódniczka, bluzeczka, garsonka to są atrybuty kobiecości. Wierzcie mi , moje Panie, pomimo, że pracuję w tej "babskiej" branży, jaką jest krawiectwo, przeszło 20 lat, to jeszcze tli się we mnie trochę faceta i spojrzenie na kobietę w ładnej sukience lub garsonce, o wiele bardziej pieści męskie oko, niż pani w spodniach, nawet najbardziej obcisłych. Spodnie są wygodne zimą, jesienią, ale na wiosnę lub latem okażcie się kobietami, moje Panie !!!! A tak na zakończenie , nie tylko szyję sukienki, ale trafi się np. żakiecik , jak poniżej. Chyba dla zachęcenia do noszenia spódniczek, sam założę szkocki kilt. A muszę się przyznać, że mam autentyczną szkocką spódniczkę i do kompletu białą koszulę, którą przywiozła mi ze Szkcji moja żonka. Nieraz w domu założę sobie ten kilt, bardzo mi się podoba !! o --- Ostatnio edytowane 2010-09-18 08:10:33 przez Wojtek --- |
|
Administrator
![]() |
|
Nie było mnie raptem tydzień czasu a Ty Wojtku uszyłeś tyle pięknych kreacji ![]() Koszula z połyskiem - super ![]() ![]() Jesteś najbardziej płodnym krawcem jakiego znam ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Żakiecik super,i w dodatku w moim kolorze.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() --- Ostatnio edytowane 2010-09-21 19:52:23 przez honia --- |
|
Mistrz Krawiectwa
![]() |
|
A to mój ostatni kostiumik z szantungu i siukieneczka z cienkiej dzianiny (ale nie lubię szyć z czegoś takiego).
Sus, akurat było sporo szycia i stąd mogę zaprezentować trochę swoich ciuszków. A co do kiltu, to moja żona i jej przyjaciółki orzekły, że mam bardzo zgrabne nogi, jak na faceta i żonka coraz częściej każe mi chadzać po mieszkaniu w tej spódniczce, ale jest to przyjemne, czuję się w niej swobodnie i szczególnie doceniłem to w czasie upałów. Ale wybaczcie, jeszcze nie dojrzałem, aby pokazać się publicznie. |
141 stron: « < 7 8 9 10 11 12 13 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.