141 stron: « < 5 6 7 8 9 10 11 > »
Mistrz Krawiectwa
![]() |
|
To co szyłem w ostatnim tygodniu, łącznie z sobotą (niestety !). Pierwsza sukienka na panią o tzw. pełnych kształtach i króciutkie bolerko oraz taka sobie spódniczka.
A tak na marginesie o wiele bardziej wolę szyć dla klientki, która ma pełne kobiece kształty niż na panią, która ma figurę zbliżoną do wieszaka ( bo i takie dziewczyny zdarzają się). I to nie wynika wcale z męskiej potrzeby oglądania ładnych kobiecych sylwetek ( chociaż nie przeczę, to jest piękny widok), ale po prostu lepiej mi się takie kiecki szyje. |
|
Administrator
![]() |
|
Wojtku to na mnie nie mógłbyś szyć bo ja taki chudy wieszak jestem ![]() Granatowa sukienka super, i tutaj dekolt mi się podoba (w przeciwieństwie do tej różowej). Szara kiecka fajna, do częstego wykorzystania a jesień tuż tuż ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Mistrz Krawiectwa
![]() |
|
Sus, może trochę niefortunnie się wyraziłem. Ja z wielką przyjemnością szyję dla każdej pani, niezależnie od figury, bo to jest moje zawodowe powołanie. Tylko biorąc sprawę od strony technicznej, jakoś lepiej mi się kroi i szyje, kiedy sukienka uwydatnia kobiece kształty sylwetki.
Chętnie szyłbym również i dla Ciebie, a na dowód szyję aktualnie sukieneczkę dla szczupłej dziewczyny, bardzo sympatycznej i sukienusia wychodzi OK. Za dzień, dwa wrzucę fotkę. |
|
Administrator
![]() |
|
Hehe Wojtku dobra dobra ![]() ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stały Bywalec
![]() |
|
Widzę, że jesień się już zbliża ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() --- Ostatnio edytowane 2010-08-31 12:14:28 przez howtobeyourowndressmaker? --- ________________________________________________________
http://howtobeyourowndressmaker.blogspot.com Zapraszam na bloga
http://hunterofclothing.blogspot.com Zapraszam na blogowy sklepik |
|
Mistrz Krawiectwa
![]() |
|
Ale jeszcze trwa kalendarzowe lato i chyba będzie cieplej i bez deszczu.
w naszej pracowni też jeszcze lato, są zamówienia na sukienki wieczorowe , na uroczystości ślubne i taką sukieneczkę właśnie skończyłem szyć, na szczupłą klientkę. Będzie jeszcze pora na ciepłe sukienki i spódnice. Często mi się zdarza, że szyję zwykłe spodniczki czy garsonki, ale one są na tyle " zwykłe ", że już ich nie fotografuję. . |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Piękny kolor,fason też ale nie dla mnie a szkoda.
![]() |
|
Stały Bywalec
![]() |
|
Piękne, piękne, piękne! Zachwyca mnie każde Twoje dzieło. I te cudownie materiały. ________________________________________________________
|
|
Mistrz Krawiectwa
![]() |
|
Piękne dzięki za słowa uznania, jakoś się staram, aby klientki miały ze mnie pożytek.
A poniżej efekt mojego szycia w piątek i sobotę (niestety kolejna sobota przy maszynie), taka sukienka wieczorowa z żakardu i króciutkie bolerko z koronki. |
|
Administrator
![]() |
|
Wojtku cudowna ta żakardowa sukienka!! Uwielbiam żakard, fantastycznie się z niego szyje a efekt końcowy chyba zawsze jest powalający :] ________________________________________________________
141 stron: « < 5 6 7 8 9 10 11 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.