Wersja do druku

Świeżynek
Witam mam problem z nawleczeniem nitki w babenku w LZ poniewaz moja mama krawcowa wyjechala a ja chcialam sobie pare rzeczy przerobbic nitka w bebenku zamiast przechodzic dalej zostaje w bebenku i tworzy sie supelek wygladajacy jak kabel ktory sie nawija na reke. Gdyby ktos mogl zrboic zdjecia jak to sie robie i objaśnic byłabym wdzieczna prosze także o pomoc z górna nitką, szukałam wszedzie instrukcji do tej maszyny ale niestety nie udalo mi sie znaleźć, jeśli nikt nie ma lz to przydałaby się pomoc z podobna nawet maszyna generralnie chodzi o zasade nawlekania. Z góry dziekuje

--- Ostatnio edytowane 2012-06-18 20:31:32 przez blondi327 ---
Stara Gwardia
Tu jest pokazane jak wklada sie szpulke do bebenka i jak potem przewleka nici
http://www.youtube.com/watch?v=vv4LDONCCoE&feature=fvwrel

--- Ostatnio edytowane 2012-06-18 21:10:28 przez myszka67 ---
Świeżynek
niestety nic mi to nie pomoglo nadal nic z tego nie idzie chyba potrzebuj innych instrukcji bo moj bebenek wyglada troszke inaczej
Stara Gwardia
niestety nic mi to nie pomoglo nadal nic z tego nie idzie chyba potrzebuj innych instrukcji bo moj bebenek wyglada troszke inaczej

Wklej zdjecia bedziemy myslec.

Szpec od maszyn

Faktycznie bębenek do LZ 3 wyglda trochę inaczej, gdyż jest przystosowany do chwytacza obrotowego, ale różnice są małe i można posiłkować się filmem przy zakładaniu nici do bębenka - zakłada się nici identycznie jak na filmie. Instrukcji do LZ 3 prawdopodobnie nie znajdziesz, dla zakładania i prowadzenia nici możesz w zastępstwie skorzystać z instrukcji łucznika 466 nie sugerując się różnicami w wyglądzie, nie zmieniają one sposobu zakładania nici. Instrukcję do Łucznika 466 znajdziesz na forum w dziale Instrukcje Obsługi-Maszyny w temacie omyłkowo nazwanym Łucznik 565 i 566.
Ważne jest prwidłowe założenie igły, w tej maszynie kolba igły jest okrągła i łatwo o błąd. Siedząc przed maszyną nie widzimy otworu igły, biegnie on równolegle z osią maszyny, rowek w igle musi być z lewej strony.

--- Ostatnio edytowane 2012-06-18 23:59:58 przez bogdan ---

--- Ostatnio edytowane 2012-06-19 00:16:41 przez bogdan ---

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.