Wersja do druku

Stara Gwardia
Hej!

Mam pytanie... Chciałabym uszyć chrześniakowi bluzę polarową. Jest z niego mały rozbójnik i generalnie "tornado" dlatego pomyślałam że polarek mógłby mieć motyw Tygryska z "Kubusia Puchatka"... i tu pojawia się mój problem a co za tym idzie - pytanie...

Czy jeśli kupie polar we wzór zeberki - biało czarny, to czy mogę białe miejsca pomalować pomarańczową farbką do tkanin... tzn. moge wszystko :P Ale czy to nie sprawi że polar będzie brzydko zmechacony, nie będzie milutki i przede wszystkim czy wystarczy później zaprasować go na lewej stronie żeby nie puszczał koloru przy praniu...
Posiadam czerwoną farbke która nie farbuje na zasadzie włożenia czegoś do wody z tą farbką tylko normalnie można pędzelkiem nią malować. I nie wiem czy kupować taką pomarańczową czy lepiej taką farbke jaką się farbuje t-shirty (ale czy wtedy nie zafarbują się też czarne paski na materiale?)

Bardzo proszę o pomoc bo czasu na wykonanie tego zostało mi niewiele a chciałabym wiedzieć czy to ma sens czy tylko zmarnuje pieniądze i lepiej kupić coś jednobarwnego.

--- Ostatnio edytowane 2012-06-23 19:10:31 przez Alto ---
Nie wiem, czy mozna pomalowac "artystycznie" ale moje dzieci jak byly male wypapraly polarowe bluzy farbkami -nie dalo sie tego wyprac, zrobila sie "skorupa" na wierzchu, i ogolnie wygladalo fatalnie. Na szczescie dzieci szybko rosna, wiec moglam bez zalu wyrzucic.
Wprawdzie to nie odpowiedz bezposrednia na Twoje pytanie, ale ja bym nie probowala.
Hej!

Mam pytanie... Chciałabym uszyć chrześniakowi bluzę polarową. Jest z niego mały rozbójnik i generalnie "tornado" dlatego pomyślałam że polarek mógłby mieć motyw Tygryska z "Kubusia Puchatka"... i tu pojawia się mój problem a co za tym idzie - pytanie...

Mistrzyni Krawiectwa
Wątpię, czy się da uzyskać dobry efekt z powodu puszystości polaru. Zawsze będzie to wyglądało jak niedomalowane do końca albo sprane...

Ania

http://uczeremchypl.shoper.pl/

http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/

Stara Gwardia
Hej!

najlepiej będzie, jak na pomarańczowym naszyjesz czarne pasy - z innego polaru (ale czy nie za grubo będzie, jak dużo pasów) lub dzianiny podkoszulkowej. Sporo szyłam z polaru, i to chyba by było najlepsze rozwiązanie.
Stara Gwardia
Ok, dziękuje bardzo za odpowiedzi :))
Stara Gwardia
Dzięki za linka ;) W stacjonarnym sklepie mam polar w zwykłą zeberke za ok 18zł/mb ;)

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.