Stara Gwardia
![]() |
|
Hej!
Mam pytanie... Chciałabym uszyć chrześniakowi bluzę polarową. Jest z niego mały rozbójnik i generalnie "tornado" dlatego pomyślałam że polarek mógłby mieć motyw Tygryska z "Kubusia Puchatka"... i tu pojawia się mój problem a co za tym idzie - pytanie... Czy jeśli kupie polar we wzór zeberki - biało czarny, to czy mogę białe miejsca pomalować pomarańczową farbką do tkanin... tzn. moge wszystko :P Ale czy to nie sprawi że polar będzie brzydko zmechacony, nie będzie milutki i przede wszystkim czy wystarczy później zaprasować go na lewej stronie żeby nie puszczał koloru przy praniu... Posiadam czerwoną farbke która nie farbuje na zasadzie włożenia czegoś do wody z tą farbką tylko normalnie można pędzelkiem nią malować. I nie wiem czy kupować taką pomarańczową czy lepiej taką farbke jaką się farbuje t-shirty (ale czy wtedy nie zafarbują się też czarne paski na materiale?) Bardzo proszę o pomoc bo czasu na wykonanie tego zostało mi niewiele a chciałabym wiedzieć czy to ma sens czy tylko zmarnuje pieniądze i lepiej kupić coś jednobarwnego. --- Ostatnio edytowane 2012-06-23 19:10:31 przez Alto --- ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Nie wiem, czy mozna pomalowac "artystycznie" ale moje dzieci jak byly male wypapraly polarowe bluzy farbkami -nie dalo sie tego wyprac, zrobila sie "skorupa" na wierzchu, i ogolnie wygladalo fatalnie. Na szczescie dzieci szybko rosna, wiec moglam bez zalu wyrzucic.
Wprawdzie to nie odpowiedz bezposrednia na Twoje pytanie, ale ja bym nie probowala.
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Wątpię, czy się da uzyskać dobry efekt z powodu puszystości polaru. Zawsze będzie to wyglądało jak niedomalowane do końca albo sprane...
Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
najlepiej będzie, jak na pomarańczowym naszyjesz czarne pasy - z innego polaru (ale czy nie za grubo będzie, jak dużo pasów) lub dzianiny podkoszulkowej. Sporo szyłam z polaru, i to chyba by było najlepsze rozwiązanie.
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ok, dziękuje bardzo za odpowiedzi ![]() ________________________________________________________
|
|
Pogromca spamerów
![]() |
|
![]() |
|
Dzięki za linka ![]() ![]() ________________________________________________________
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.