Stara Gwardia
|
|
Otrzymałam zlecenie od teściowej na skrócenie sukienki z dzianiny. Ponieważ żeśmy się nie dogadały- nie zrozumiały- swoje trzy grosze wtrąciła też nasza skleroza oraz spożyte piwko przy grillu, koniec końców skróciłam 2x za krótko. Miało być skrócone o 15cm, a skróciłam 30cm ![]() Zostałam ogłoszona najbardziej znienawidzoną synową (jakby miała ich więcej)- na ale... Teraz kombinuję jak ułagodzić to zwierzę zwane teściową. 1. Na pierwszym zdjęciu sukienka po skróceniu. 2. Na drugim mój pomysł. Doszyć w dole przedłużenie sukienki z czarnej dzianiny bo taką mam. z tej samej dzianiny doszyć czarne ramiączka, po ucięciu fabrycznych, oraz zrobić w miejscu kółka, ozdobny kwiatek. Kwiatek również z dzianiny, brzeg zmarszczony mereżką. 3. Trzecie zdjęcie to kolejny pomysł. Dół i ramiączka jak w poprzednim jednak tu jeszcze wszywam z tej dzianiny pas czarny w talii (teściowa ma brzuszek do zatuszowania). Co o tym myślicie? Który pomysł lepszy? Inne pomysły tez mile widziane ![]() Teściowa ma 56lat i pracuje w szkolnym sekretariacie więc sukienka ma być taka do pracy. Czy to aby nie za młodzieżowo dla niej? Podpowiedzcie co ewentualnie mogę zrobić biorąc pod uwagę wiek zainteresowanej. ________________________________________________________
www.kreatywnapaula.blogspot.com |
|
Administrator
![]() |
|
Oho biedactwo ![]() ![]() A tak na serio to najbardziej podoba mi się wersja nr 3 ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Mi też się podoba wersja nr 3, pas na środku zatuszuje brzuszek, a poza tym jest taka bardziej "stonowana"
![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
Wersja nr 3 jest dla mnie najładniejsza ale zrezygnowałabym z czarnych ramion. A co z odciętą częścią sukienki? Można ją doszyć na dole. ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Zrób wersje 3 ,powiedz zw ten pasek w tali pięknie podkreśli figurę teściowej.
A po za tym wyrazy współczucia ![]() ![]() |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Też głosuję za 3 ![]() Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
Administrator
![]() |
|
Dobry pomysł. Pod warunkiem, że Dolores nie wyrzuciła tego kawałka materiału. ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Numer 3.
I przyjmij wyrazy wspolczucia ![]() ________________________________________________________
|
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|