Wersja do druku

50 stron: « < 27 28 29 30 31 32 33 > »

Zaaklimatyzowany
Sus - ciasto
Klaudia Zloty kot - ciasto
Kasia -wino
Czeremcha
Rudzik - wino
Na wybiegu -szarlotka
dolores69
Jolcia -wino
Sylwia szyje -ciasto
Niespodzianka
Szklanka anka -murzynek
Wikuniakwl02 -wino
Magnusia
elapawelec - jest ktoś chętny na moje miejsce? z dwoma noclegami.
Agnieszka -muffinki
Gocha 2606
gosia83 -salatka
anusia -karpatka babeczki
Świeżynek
:mysli::mysli::mysli::mysli::mysli::mysli:Coś mało tego wina będziecie mieć.
Mistrzyni Krawiectwa
Za to wiemy, gdzie kupić ;-)

Ania

http://uczeremchypl.shoper.pl/

http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/

Świeżynek
Witam wszystkich cieplutko
Kilka zdań podsumowujących.
II zlot forum krawiectwo.net ver 2.0 na dzień 29.09.2012 w Kawiarence szyciowej Strima atelier.
Nieoficjalne obchody tej doniosłej chwili rozpoczynamy w piątek dla zainteresowanych decoupage, jednak dzień ten rezerwujemy do godziny 17.00 o której się zjedziecie wasza decyzja my się dostosujemy. Prosił bym jednak o listę uczestników :)

Oficjalnie zlot proponuję zainaugurować w Sobotę o godzinie 11.01 zbiórka od 10 w naszej siedzibie w Łodzi przy ulicy Wodnej 25 wejście od Nawrot, jeśli jednak ktoś się zjawi na 8.00 to również zapraszamy. Inauguracja odbędzie się z należnymi tej doniosłych chwili fajerwerkami:oklasky:

Dzień pierwszy do obiadu traktujemy jako warsztaty Freestyle czyli, przeróbki krawieckie maści wszelakiej oraz rozwiązywanie problemów z tym związanych. Dotkniemy oczywiście prasowania oraz porozmawiamy sobie o maszynach do szycia od strony technicznej. Kto był ten wie, kto nie był ten będzie miał okazję wyssać najwięcej jak się da z mechanika :rotfl:. Dla zainteresowanych maszyny przemysłowe od strony technicznej.

Pierwszą część spotkania zakończymy obiadem myślę że około godziny 17- 17.30 zaczniemy. Posiłek regeneracyjny z wkładką mięsną potrwać powinien około godziny do półtorej (menu ustalimy wkrótce) i dalej do dzieła.
Po obiedzie zaczniemy przygotowywania do odszycia torby malowanej, na torbę potrzeba tkaniny 70 cm o minimalnej szer.130 cm o tym pisała Stefa. (dla mniej zdolnych manualnie proponuję odcisk twarzy kierownika Strima-Atelier odciśnięty na torbie :luzik:.
W związku z tym że potrzeba chwilkę czasu na wyschnięcie farby, chcieli byśmy aby na niedzielę wszystko było gotowe do szycia lub przynajmniej większa część prac przygotowawczych z tym związanych. Zaplanowaliśmy torbę w wersji easy , beginner & hard. A dla dwójki formowych gwiazd z mega wiedzą i doświadczeniem mamy przygotowane cos co roboczo nazywam „ciemną stroną mocy” :rotfl: .
Sobotę skończymy …. jak skończymy, albo braknie mocy twórczych. Jak znam życie grupa przeniesie się na nocny clubbing po ulicach Łodzi , aby w niedzielę z nowymi siłami zjawić się w kawiarence szyciowej celem skończenia prac rozpoczętych nad malowaną torbą na zakupy.

Niedzielę proponuję zacząć od 10.00, choć jak będzie ustalimy jeszcze w sobotę wieczorem.
Zakończymy prace twórcze obiadem myślę że około 14 a co dalej będzie się działo to życie pokaże.
Myślę że mamy jakiś plan ramowy do realizacji, jednak traktujmy go elastycznie i rozwojowo. Będziemy się dopasowywać do potrzeb i oczekiwań „zlotników”.

Pozdrawiam
Andrew

--- Ostatnio edytowane 2012-08-30 13:44:04 przez StrimaAtelier ---
Stara Gwardia
Napisalam juz emaila:)
Administrator
Andrzejowi dziękujemy za podsumowanie.
W związku z urlopem mam lekkie tyły związane ze sprawami organizacji spotu ale zaraz nadrobię zaległości.

* Susanna szyje - mój blog :)

Stara Gwardia
Mm, chyba zaczynam Wam zazdrościć:jezyk_oko: Życzę super wyjazdu.
Administrator
Wino tez przywiozę(czyli ciacho + winko). Poza tym monopolowe w Łodzi otwarte do późna ;)

Aga zapraszam nasŧepnym razem, naprawdę świetnie było na poprzednim spocie :)

* Susanna szyje - mój blog :)

Stara Gwardia
Hm, hm, obawiam się, że będę nieco odstawać od towarzystwa, gdyż z zasady nie piję, ale mogę wam potowarzyszyć. :) Ze względu na godzinę, o której zwykle wstaję do pracy, ok. godziny 22 jestem też półprzytomna i to również jest pewien minus :)
Zaaklimatyzowany
Sylwia- ja do Ciebie dołączę w niepiciu wina :) a i nie wiem, o której odpadnę, bo teraz czasem padam nawet ok 21-22

50 stron: « < 27 28 29 30 31 32 33 > »

Wątek jest zablokowany.