40 stron: « < 20 21 22 23 24 25 26 > »
Świeżynek
![]() |
|
Dzień dobry,
Od kilku miesięcy chcę kupić maszynę. Wszyscy podpowiadają mi, żebym wybrała przemysłową stebnówkę i powoli zbierała pieniądze na overlocka. Nie mam jednak miejsca na tego typu maszyny, dlatego też myślę nad domową - tylko jaką? Znajoma krawcowa poleciła mi firmę Janome. Obecnie zastanawiam się nad Janome 920 lub 415. Szyję od około 3 lat, raczej mało, ale nowa maszyna ma to zmienić. Wcześniej szyłam na starym Łuczniku, który niestety padł. Za 2 lata chcę iść na studia na projektowanie ubioru. Maszyna, którą teraz kupię będzie więc często wykorzystywana i ma mi pomóc w realizacji moich projektów do czasu, kiedy już będę studiować - wiem, że tam używa się zazwyczaj tylko przemysłowych maszyn. Mój budżet jest skromny,Janome 415 to już górna granica, mam tylko ok. 1000 zł. Teraz wybór mnie trochę przerasta i liczę na czyjąś pomoc. Pozdrawiam, Klaudia |
|
Świeżynek
|
|
.
--- Ostatnio edytowane 2015-07-04 19:27:52 przez marco --- |
|
Świeżynek
![]() |
|
Nie wiem czy nie wolałabym bardziej nowoczesnej maszyny - mam zamiar dużo szyć. Dostałam ofertę kupienia starej stebnówki Textima w dobrej cenie (http://olx.pl/oferta/maszyny-do-szycia-przemyslowe-CID619-IDaqZ2Z.html#1a4d4938e1). Jest to jednak maszyna przemysłowa, więc potrzebuje dużo miejsca. Dlatego też nadal zastanawiam się nad domową. Liczę na to, że jeszcze mi ktoś coś doradzi.
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Klaudia, może Singer 4423? Nie ma bajerów, ale podobno daje radę. A w ogóle poszukaj w necie zestawień maszyn z różnych półek cenowych, przejrzyj ten wątek wstecz, porównaj opcje, na pewno coś sensownego wybierzesz.
Edit: chodziło mi o wątek dot. wyboru maszyny oczywiście. --- Ostatnio edytowane 2015-07-03 17:06:13 przez FF --- |
|
Świeżynek
|
|
.
--- Ostatnio edytowane 2015-07-04 19:27:29 przez marco --- |
|
Świeżynek
![]() |
|
Wiem, że kiedyś będę musiała kupić przemysłową. Zresztą, szyłam już na takiej, więc wiem o co chodzi. Obecnie jednak trochę mnie to przerasta. Jeszcze pomyślę.
|
|
Świeżynek
|
|
,
--- Ostatnio edytowane 2015-07-04 19:27:07 przez marco --- |
|
Świeżynek
![]() |
|
Niestety nie mogę, nie mam piwnicy.
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Ja mam do sprzedania maszynę Brother nv15- może będzie tobie odpowiadać? Hm, zawsze możesz do mnie podjechać i sprawdzić osobiście lub z 'fachowcem'
![]() http://allegro.pl/sprzedam-maszyne-brother-nv15-i5507624340.html |
|
Świeżynek
![]() |
|
Z mojej miejscowości mam trochę za daleko, ale pomyślę jeszcze.
|
40 stron: « < 20 21 22 23 24 25 26 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.