Świeżynek
![]() |
2012-07-04 22:17:12 Jaki materiał na przedłużacz do body dziecięcego? Tak by zatrzaski nie odpadały...
|
Byłabym bardzo wdzięczna, gdyby ktoś mi poradził jaki kupić materiał... Szukam zarówno takiego ze wzorami, jak i jednokolorowego, bardzo delikatnego (by przy poruszaniu, nie ocierało zbyt mocno dziecku nóżki), a jednocześnie takiego, który podtrzymywałby napy i zatrzaski.
Z góry bardzo dziękuję za wiadomości. ________________________________________________________
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
2012-07-04 22:34:53 Re: Jaki materiał na przedłużacz do body dziecięcego? Tak by zatrzaski nie odpadały...
|
Zajrzyj tu http://szycie-moja-pasja.blogspot.com/.Pani szyje przedłużacze możesz kupić gotowe.Pozdrawiam.Trinny
|
|
Stara Gwardia
![]() |
2012-07-04 22:55:31 Re: Jaki materiał na przedłużacz do body dziecięcego? Tak by zatrzaski nie odpadały...
|
Wybór masz na prawdę duży, zależy to wyłącznie od tego, czy mają być grubsze, czy nie. Wszelkie tkaniny naturalne, dzersej, głównie
Bawełna, dzianina o nazwie interlock, to jest tkana w ten sposób, że jest prawo-prawa; lub frotte. Każda się nadaje, a jedyne co musisz w takim przypadku zrobić, to wzmocnić samo miejsce mocowania zatrzasków lub nap. Jest kilka możliwości, czasami wystarczy pasek naprasowanej fizeliny, lub podkładka z innej tkaniny. Jak zobaczysz kupione śpioszki/body to tak właśnie są szyte. Trinny: link nie działa ![]()
--- Ostatnio edytowane 2012-07-05 11:15:38 przez Anna-Maria --- ________________________________________________________
pozdrawiam,
Anna |
|
Stara Gwardia
![]() |
2012-07-09 10:05:21 Re: Jaki materiał na przedłużacz do body dziecięcego? Tak by zatrzaski nie odpadały...
|
może też być ta sama tkanina jako podkładka, ale nitką prostą układasz w poprzek - tak miałam w wielu bodziakach swoich dzieci. Czasem w dużych podkoszulkach (tzn T-shirtach) szwy ramion też są w ten sposób wzmocnione.
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.