Wersja do druku

Świeżynek
Byłabym bardzo wdzięczna, gdyby ktoś mi poradził jaki kupić materiał... Szukam zarówno takiego ze wzorami, jak i jednokolorowego, bardzo delikatnego (by przy poruszaniu, nie ocierało zbyt mocno dziecku nóżki), a jednocześnie takiego, który podtrzymywałby napy i zatrzaski.
Z góry bardzo dziękuję za wiadomości.
Stara Gwardia
Wybór masz na prawdę duży, zależy to wyłącznie od tego, czy mają być grubsze, czy nie. Wszelkie tkaniny naturalne, dzersej, głównie
Bawełna, dzianina o nazwie interlock, to jest tkana w ten sposób, że jest prawo-prawa; lub frotte. Każda się nadaje, a jedyne co musisz w takim przypadku zrobić, to wzmocnić samo miejsce mocowania zatrzasków lub nap. Jest kilka możliwości, czasami wystarczy pasek naprasowanej fizeliny, lub podkładka z innej tkaniny. Jak zobaczysz kupione śpioszki/body to tak właśnie są szyte.

Trinny: link nie działa :(
Byłabym bardzo wdzięczna, gdyby ktoś mi poradził jaki kupić materiał... Szukam zarówno takiego ze wzorami, jak i jednokolorowego, bardzo delikatnego (by przy poruszaniu, nie ocierało zbyt mocno dziecku nóżki), a jednocześnie takiego, który podtrzymywałby napy i zatrzaski.
Z góry bardzo dziękuję za wiadomości.

--- Ostatnio edytowane 2012-07-05 11:15:38 przez Anna-Maria ---

Stara Gwardia
Jest kilka możliwości, czasami wystarczy pasek naprasowanej fizeliny, lub podkładka z innej tkaniny.
może też być ta sama tkanina jako podkładka, ale nitką prostą układasz w poprzek - tak miałam w wielu bodziakach swoich dzieci. Czasem w dużych podkoszulkach (tzn T-shirtach) szwy ramion też są w ten sposób wzmocnione.

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.