Stara Gwardia
![]() |
|
ile u Was się czeka na uszycie sukienki? ile robicie przymiarek do jednej kreacji? jeśli można oczywiście spytać ![]() ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
3 przymiarki ________________________________________________________
stefcia.pl
www.facebook.com/RobotkiStefci mlecznepodroze.pl |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Góra dwie. Przy pierwszej przymiarce dopasowuje wszystko co się da. Druga przymiarka, odzież już jest wykończona, jeśli przy drugiej przymiarce nie ma żadnych klientka zastrzeżeń, to ciuch jest gotowy do zabrania. ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Witam, ja robię dwie, czasem trzy przymiarki. Jeżeli chodzi o czas szycia sukienki to zależy od modelu sukienki i od tego ile mam aktualnie zleceń, uśredniając to ok trzy tygodnie. Chyba że jest to zlecenie ekspresowe to znacznie szybciej ok tygodnia ale wtedy koszt usługi jest wyższy. ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
dziękuję za odpowiedzi, też czasem mam 3 tygodnie ale zazwyczaj staram się robić w ciągu tygodnia i jedni są zachwyceni że tak szybko a inna klientka się dziwi że jak materiał przyniesie w piątek po południu (w soboty nie pracujemy, ale kroje i tak w domu) to dopiero ma na kolejny piątek ma gotową sukienkę.
teraz już spokojniej będę do terminów podchodziła bo czasem sił mi brakuje ________________________________________________________
|
|
Mistrz Krawiectwa
![]() |
|
Dla prostej sukienki lub bluzeczki to stosuję jedną przymiarkę. Ale dla kiecki wieczorowej to min dwie, a jak się trafi suknia ślubna to obowiązkowo trzy miary. Dla garsonki też dwie.
A co do terminów szycia to moje szefowe ustalają na ok. 2 do 3 tygodni, chyba że klientka jest zaprzyjażniona z pracownią i ma sytuację "pobramkową", to wtedy 3-4 dni. Ale kosztem siedzenia przez kogoś z nas po 12 godz. również w sobotę. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
A mnie w szkole uczono [dawno temu -to fakt ] że przy szyciu miarowym ma być tyle przymiarek ile jest potrzebne aby dana rzecz ładnie leżała po uszyciu.
Więc ja trzymam się tego i jak na razie wszystko jest OK. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Magda mnie też tak uczono, ale czasy są takie że ludzie nie mają czasu chodzić po kilkanaście razy do krawcowej ![]() ![]() ![]() ![]() ________________________________________________________
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.