Świeżynek
![]() |
|
Witam serdecznie.
Przejrzałam pobieżnie wątki, użyłam szukajki i nie znalazłam odpowiedzi ani podpowiedzi na moje problemy a mianowicie jak niżej: 1. jak obsługiwać przezroczystą nitkę? Ta, którą kupiłam w pasmanterii to w rzeczywistości cieniutka żyłka, dość elastyczna, którą zupełnie nie umiem szyć na maszynie - żyłka "klei" się do elementów maszyny i nie idzie płynnie, nie szyje, tylko momentalnie się rozciąga, naciąga, pęka, marszczy materiał - no po prostu jaka piękna katastrofa... 2. jak wszywać silikonową taśmę tego typu jak ta znaleziona na allegro, bo zachowuje się przy szyciu maszynowym dokładnie tak samo jak wyżej opisana przezroczysta nitka ![]() http://allegro.pl/tasma-silikonowa-10-mm-0-75zl-1m-ramiaczka-guma-i2444687409.html Obydwa tematy są raczej z kategorii - fajnie byłoby wiedzieć jak sobie z tym radzić, bo da się żyć i bez tego przecież ![]() Z góry dziękuję za wszelkie sugestie. |
|
Pogromca spamerów
![]() |
|
ta nitka to pewnie do podszywarki,a nie do zwyklej maszyny
a silikon sie naszywa jak tasiemke ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Czyli nitkę sobie odpuszczam, ale silikonu nie
![]() Jak go przyszyć do tej tasiemki, żeby się ruszał pod stopką? Czy to z założenia robi się ręcznie? Bo on tak jak ma za zadanie przykleić się do ciała tak się przykleja do stopek - zwykłej i teflonowej, jeszcze mogłabym w sumie spróbować tej z górnym transporterem... |
|
Pogromca spamerów
![]() |
|
ja sie naszywa,zeby sobie cos zmarsczyc,wszywa sie w szew ramienia,dekolt i takie ........
ja sie tak wszywa,zeby nie bylo widac --- Ostatnio edytowane 2012-07-10 16:13:07 przez roksanitka --- ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Dzięki Ci za oswiecenie, bo ja durna kiedyś w pasmanterii prosiłam o silikonowa taśmę, która wszywa sie w brzeg sukienki czy gorsetowej bluzki, żeby nie zjezdzala i takiej jak w gotowych Ciechanów, na gumce nie było, ale Babka mi te taśmę dała mówiąc, ze to tak samo działa, przyszywam i nic nie jeździ... Ile ja sie nakombinowalam, ile prulam, klelam, bo nie chciało mi tak działać jak miało w założeniu.... A to po prostu założenie jest inne niz mi sie wydawało
![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Odkopuję temat: kupiłam sikienkę na wesele z dużym dekoltem na plecach (cekiny+podszewka dzianina). Sukiennka lekko się rusza i wpadłam na pomysł, aby brzeg dekoltu przeszył taśmą silikonową. Nawet była w pasmanterii, cena 2,5 zł/m i odpuściłam, bo ona niebardzo kleiła się do skóry. Tasimkę tą pokazywała roksanitka tu
I pytanie czy ta tasiemka będzie właściwa do "przklejenia" dekoltu do skóry, czy mam szukać czegoś innego? Ostatecznie przykleję sobie sukienkę do skóry taśmą dwustronną.... |
|
Pogromca spamerów
![]() |
|
ona sie nie nadaje ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
A co się będzie nadawało?
|