Świeżynek
![]() |
|
A więc w końcu zaczęłam tu zaglądać częściej...
Jestem Quirin (Alicja) mieszkam ok 40km od Poznania, ale mam nadzieję przeprowadzić się niedługo do mojego ukochanego miasta Poznania. Z zawodu jestem (leniwą!) krawcową. Interesuje mnie moda pin up, lat 50' i 60', rockabilly, gotycka, burleska, fantasy, alternatywna, cosplay, Japan fashion, gorsety, stylizacja, wizaż, charakteryzacja i Poznań. Hobbystycznie oczywiście szyję, rozkręcam się na blogu, pozuję, gram na gitarze, fotografuję, jem, kucharzę, przeglądam blogi, spaceruję, bywam na konwentach, itp, itd Póki co zaczynam się powoli z niektórymi zainteresowaniami rozkręcać-planuję zrobić kursy i szkoły o kierunkach artystycznych, (charakteryzacja,stylizacja, wizaż, projektowanie, gorseciarstwo, perukarstwo,itp). Inspiruje mnie polska Ditta Von Teese czyli Betty Q i polska blogerka - Marchewkowa. Myślę że to by było na tyle.. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
No proszę, witamy na forum osobę o tylu zainteresowaniach! Z tego, co widzę, zainteresowania te się w jakiś sposób łączą, uzupełniają ![]() ________________________________________________________
Zapraszam serdecznie:
http://sylwia.szyje.com.pl/ |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Witaj, jestem pod wrażeniem tak wielu zainteresowań ![]() ________________________________________________________
|
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Cześć!
Fajnie widzieć znów osobę zainteresowaną szyciem gorsetów! Mieszkam w Poznaniu i mam nadzieję, że wreszcie zmotywuję się do szycia gorsetów. Z grubsza interesuję się tym samym, z tym, że zamiast zainteresowanie teatrem i charakteryzacją wrzuciłabym science fiction i techniki makijażowe. No i bardziej steampunk/victorian i corporate goth niż pinup i fantasy, ale wszystkiego do jednego worka nie można wrzucić ![]() Witam serdecznie! |
|
Administrator
![]() |
|
Kobieto-orkiestro witaj ![]() ![]() ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Niespodzianka
![]() |
|
Witaj Alu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ________________________________________________________
Artur
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Co do zainteresowań to mam trochę faktycznie "rozrzut" no i po trochu, a więc ostatnio staram się pochłonąć jak najwięcej wiedzy na te tematy oraz wszystko razem połączyć
![]() Droga Zoe-lin techniki makijażu też biorę w obroty by móc się malować (wreszcie) jak inne kobietki ![]() ![]() Tak Arturze uwielbiam jeść. Uwielbiam ciekawe potrawy, dziwne połączenia (przede wszystkim proste do wykonania), a im bardziej coś wymyślne, niezwykłe, egzotyczne tym lepsze. Ale nie widać po mnie że lubię "wyżerać" ![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
Witaj!
![]() Fajnie masz że mieszkasz tak blisko Poznania, pewnie odwiedziłaś już Strime, bo ja jestem ciekawa tego miejsca, ale mieszkam za daleko. |
|
Świeżynek
![]() |
|
Nie, niestety w Strimie jeszcze nie byłam, ale mam nadzieję to nadrobić na spotkaniu. Może przy okazji zdobędę cenną informację jaką maszynę sobie kupić bo moja ledwo zipie
![]() |
|
Stara Gwardia
|
|
Witamy i cieszymy się że pośród tylu zainteresowań znajdziesz czas również na szycie.