Wersja do druku

2 strony: < 1 2

Świeżynek
Bardzo chętnie jeśli możesz wrzuć na forum i dziękuję ;)
Pogromca spamerów
a czy dobrze zalozylas igle i nitke w bebenku i w naprezaczu?
Świeżynek
Tak już wszystko sprawdzałam,dokładnie jak w instrukcji obsługi a nadal nie chce szyć grubszych materiałów.Jutro zobaczę jeszcze może coś mam żle poustawiane :(:-S
Pogromca spamerów
zrob mniejsze naprezenie na dole a wieksze na gorze,moze cos pmoze
trzeba troche pokombinowac
Stara Gwardia
To jest tabela doboru igła - materiał - nitka zeskanowane z instrukcji owerloka, zeskanuję jeszcze z instrukcji maszyny, ale będzie trochę gorszej jakości. Mam nadzieję, że Ci to pomoże choć troszkę ;)
Szpec od maszyn
Tanie modele maszyn (nie tylko Arka) przystosowne są wyłącznie do lekkiego szycia. Decydując się szyć na takiej maszynie gruby materił należy mieć świadomość, że drastycznie zmniejsza to jej żywotność, a w przypadku awarii serwis może nie uznać gwarancji. Niestety chcąc szyć grubsze materiły bez szkody dla maszyny musimy posiadać dobry model, a jeżeli jest briera finansowa pozostaje zakup maszyny używnej np. stary produkowny w Polsce Łucznik, Singer, jakaś przemysłówka - do 200zł można nabyć solidną maszynę.
Świeżynek
Tak wiem że to jest maszyna domowa,ale materiał który chcę przeszyć nie jest super gruby,wg mnie ta maszyna spokojnie powinna sobie z tym poradzić,jeszcze dziś spróbuję pozmieniać nici..
Świeżynek
To jest tabela doboru igła - materiał - nitka zeskanowane z instrukcji owerloka, zeskanuję jeszcze z instrukcji maszyny, ale będzie trochę gorszej jakości. Mam nadzieję, że Ci to pomoże choć troszkę ;)
Ok wydrukowałam tabelę zaraz idę działać:) i dam znać

2 strony: < 1 2

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.