Świeżynek
![]() |
|
Witam wszystkich
Mam problem dotyczący sukienek dopasowanych do ciała, kompletnie nie wiem jak zrobić w nich talię.. Wszystko jest ok, ale talia nie wychodzi po prostu, chciałabym się dowiedzieć o jakimś sposobie na jej zrobienie. Pozdrawiam i z góry dziękuję ![]() |
|
Zaaklimatyzowany
|
|
Zaszewki! Najprostsza i najskuteczniejsza metoda. Zaszewki powinny lecieć od piersi po biodra.W pasie powinny mieć ok 1,5cm głębokości i tak do zgubienia.
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Zgadzam się z przedmówczynią. Zaszewki - aby dobrze układała się sukienka - powinny róznić się szerokością najmniejsze z przodu , potem głębsze z tyłu i boki największe. Taka sama zasada jak dopasowujemy spódniczkę
|
|
Stara Gwardia
|
|
no i bardzo ważne żeby nie były zbyt długie zwłaszcza te z przodu bo efekt będzie paskudny. ![]() ________________________________________________________
http://www.annapietrzykowska.pl/
http://twoj-projekt.pl Nie ma rzeczy łatwych, ani trudnych. Są tylko rzeczy które potrafimy zrobić lub nie. |
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
A ja ze swojej strony dodam, że w gotowych wykrojach są już takie zaszewki. Wystarczy wybrac odpowiedni wykrój i przeniesc go na tkaninę.
|
|
Pogromca spamerów
![]() |
|
niekoniecznie zaszewki (nie musza miec 1,5 cm,moga miec mniej zalezy ile jest do zgubienia i mozna zrobic ich wiecej)
mozna cieciami bardzo ladnie dopasowac zalezy tez od sylwetki ________________________________________________________
|
|
Administrator
![]() |
|
Tak, mi lepiej dopasowuje się cięciami ale komuś innemu zaszewkami. Trzeba wypróbować jedno i drugie i znaleźć swój sposób ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Czy to będę cięcia czy zaszewki najważniejsze żeby trafiały w miejsca, czyli największe zebranie tkaniny w talii, jeśli szyjąc coś nie pasuje, albo po przymiarce to tu jest watek o zaszewkach klik ________________________________________________________
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.