Świeżynek
![]() |
|
Witam,
Proszę o pomoc w obsłudze maszyny lidlowej SNM 33 A1. Jestem całkowicie początkującym użytkownikiem - nie mam pojęcia dlaczego nie mogę ustawić pokrętła długości ściegu na S1 lub S2, wcale nie chce się przekręcić. Czy trzeba gdzieś coś dodatkowo włączyć, przełączyć? Czy po prostu zostało mi ją tylko oddać do sklepu.... Z góry dziękuję za odpowiedzi, Pozdrawiam, winiaram |
|
Świeżynek
![]() |
|
Z tego co mi wiadomo od koleżanki, która ma lidlową maszynę, również wystąpił ten sam problem, tzn dało się to przekręcić, ale z trudem.
PS: mówiąc "trud" mam na myśli ogromy trud. Chyba po prostu taka jej natura ![]() --- Ostatnio edytowane 2012-09-02 14:07:50 przez Zoya --- ________________________________________________________
Все можно(только осторожно).
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
U mnie po przywiezieniu ze sklepu tez nie moglam przekrecic. Robilam to wiec na siłe, ale z wyczuciem.
Jak przekrecilam raz, to potem juz jakos poszlo.Ale musialam to robic na stojąco, moze tam cos jest skrzywione, i dopiero wtedy jak centralnie stałam nad maszyną się udało. Także moja rada: poki co próbuj. ________________________________________________________
|
|
Zaaklimatyzowany
|
|
Ja do pomocy wołałam męża bo sama nie miałam tyle siły. Ale teraz bez problemu córka sama kręci.
Ewelina |
|
Świeżynek
![]() |
|
Bardzo dziękuję za podpowiedzi... Faktycznie, użyłam duuużo siły i się przekręciło. Ale stracha małam, że coś połamię
![]() ![]() Dzięki jeszcze raz! |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Z kazdym nast razem bedzie coraz łatwiej. ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
w mojej na szczęście ten problem nie wystąpił, ale u kilku innych osób tak, po prostu trzeba (tak jak napisali przede mną) mocno ale z wyczuciem, potem się już poluzuje ![]() ________________________________________________________
|
|
Stały Bywalec
![]() |
|
W moim Silverku pokrętło nie stawia żadnego oporu pod warunkiem, że igła jest opuszczona poniżej poziomu płytki ściegowej. ________________________________________________________
Zapraszam na mój szyciowy blog:
http://kreaturka-mody.blogspot.com/ http://www.facebook.com/KreaturkaMody |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.