Wersja do druku

39 stron: « < 18 19 20 21 22 23 24 > »

Stara Gwardia
A to zaskoczenie :D Myślałam, że jeśli chodzi o właściwości to bliżej jej do skóry niż "normalnych" tkanin. A ze skórami trochę się namęczyłam kilka lat temu i przy okazji zajechałam wcześniejszą maszynę, dlatego się nie brałam za to cudo. Dziękuję za podzielenie się wrażeniami :) Kupując tkaniny następnym razem wezmę i ją na celownik.

Sprawdzając definicję alcantary też byłam zaskoczona widząc w opisie, że to tkanina... Jakoś to do niej nie pasuje :mysli:
Ja też się o maszynę boję dlatego tak ostrożnie do torebek podchodzę, no ale trudno, najwyżej będę zbierać na nową :P
Stara Gwardia
Nowy torbiszon z sową :)

Załączone obrazy

Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!
Stara Gwardia
Fajny pomysł z aplikacją i rewelacyjne wykończenie.
Stara Gwardia
Dziękuję :) Natalio co to haft łezkowy, bo pierwsze słyszę :D
Stara Gwardia
Nieporozumienie. Chodziło mi o łezki, które są chyba płatkami kwiatka na torebce. Bardzo ładnie je wyhaftowałaś.
Stara Gwardia
Nieporozumienie. Chodziło mi o łezki, które są chyba płatkami kwiatka na torebce. Bardzo ładnie je wyhaftowałaś.
Aaaaa jasne... no tu niestety nie mogę sobie zasług przypisać, bo to hafciarka :zawstydzony: Chociaż mój mini projekt, więc zawsze coś :P
Administrator
Śliczności! Torba z sówką urocza :D

A co alcantary to powiem Ci, że łatwiej mi się ją szyje niż grubą bawełnę

I ja potwierdzam choć miałam obawy. Co prawda z alcantary szyłam tylko 2 kopertówki ale szyło się nieźle :) A jak coś nie idzie to warto zaopatrzyć się w stopkę teflonową :)

* Susanna szyje - mój blog :)

Stara Gwardia
Ja tam zmniejszam tylko docisk stopki przy większej ilości warstw i idzie fajnie chociaż nie wszystkie maszyny to mają :)

39 stron: « < 18 19 20 21 22 23 24 > »

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.