Wersja do druku

Świeżynek
Dzień dobry.
Mam problem. Niedawno kupiłem nowe spodnie (jeansy). W sklepie nie zwróciłem na to uwagi, ale po powrocie zorientowałem się, że nogawki są tak około 2-3 cm za krótkie. W każdych spodniach na końcach nogawek jest "dodatkowy materiał" (przepraszam za brak profesjonalnego słownictwa) zawinięty do środka i przyszyty, który można odszyć przedłużając troszkę nogawki. Jednak obawiam się, że w miejscu obecnego zgięcia i zszycia może potem zostać biały pasek. Tak jak wspomniałem spodnie są nowe. O ile w miejsce zgięcia można przeszyć nicią (tak mi się wydaje) żeby wyglądało na bardziej "naturalne", to o fragment gdzie teraz znajduje się nić boję się bardziej. Czy ktoś z Was miał już z czymś takim do czynienia ? Bardzo proszę o pomocne rady. Dzięki i pozdrawiam :)
P.S.
Jeżeli umieściłem posta w złym dziale to bardzo przepraszam, ale nie mogłem znaleźć odpowiedniego.
Pogromca spamerów
a nie da sie wymienic na dluzsze?
Świeżynek
Właśnie jeszcze tego nie próbowałem, ale na pewno spróbuję. Jednak co jeśli nie można by było ?
Mistrzyni Krawiectwa
Zamarkować pisakiem ;-) Serio ;-) Wszelkie inne "działania" będą mniej lub bardziej widoczne ;-)

Ania

http://uczeremchypl.shoper.pl/

http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/

Świeżynek
Szczerze nawet o tym nie pomyślałem, być może to dobry pomysł. Czekam na inne.
Stara Gwardia
Nic madrzejszego i prostszego to chyba sie nie da wymyslec :)

Jezeli widzisz, ze tkanina przy szwie jest delikatnie jasniejsza (dekatyzowana) i to samo dzieje sie na dole to umarl w butach :) nie da sie tego zrobic niewidocznie, mozna zaczac kombinowac z przedluzaniem nogawki inna tkanina lub wydluzyc na maksa i odszyc ja inna tkanina a potem wykonczyc fantazyjnym stebnowaniem puszczonym po dekatyzowanych sladach ale czy efekt bedzie zadawalajacy ? trudno wyczuc :)

Tak jak roksanitka napisala najszybciej wymienic :)

Na skrocenie spodni z zachowaniem oryginalnego mankietu to patent znam :P
ale to nie ten watek :D

--- Ostatnio edytowane 2012-10-13 18:11:06 przez replay ---

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.