Świeżynek
![]() |
|
Witam Drogich Forumowiczów!
Szukam wskazówki, pomocy, namiarów, porady w palącej kwestii dotyczącej znalezienia poważnego podwykonawcy. Szefostwo angielskiej firmy, w której pracuję zastanawia się nad zleceniem poprawek na garniyurach produkowanych przez nas jakiejś wiarygodnej firmie w Polsce (wiadomo - koszty w Wielkiej Brytanii większe a kryzys puka do drzwi). Tak się składa, że mnie zlecono to zadanie. Nie ukrywam, że dla mnie to nie lada gratka, gdyż umożliwiłoby mi to częstsze podróże do Polski. Problem w tym, że ja na codzień zajmuję się transportem i nie mając rozeznania rynku w Polsce nie mogę niczego sensownego wyłuskać z moich internetowych poszukiwań. Próbuję m.in. pod hasłami jak: PRZESZYCIA, ale bez większych rezultatów jak dotąd. Czy mógłby ktoś z Was podzielić się wiedzą i dać cynk do jakiej firmy się zwrócić? Poniżej kopia maila z kilkoma detalami, który rozsyłam od dwóch dni bez powodzenia. Będę wdzięczny z okazaną pomoc! Pozdrawiam Piotr Droga Pani / Panie Mam zaszczyt reprezentować firmę A Suit That Fits z Wielkiej Brytanii zajmującą się szyciem garniturów na miarę. http://www.asuitthatfits.com Nasze garnitury szyte są w Indiach, a produkcja obejmuje około 10 tysięcy garniturów rocznie. W chwili obecnej wszelkie poprawki dla naszych klientów wykonywane są przez grupę siedmiu krawców, którzy pracują na terenie naszej siedziby głównej w Londynie. Jest to około 450-600 poprawek miesięcznie. Są to poprawki różnego stopnia trudności. Zwracamy się do Państwa, gdyż jesteśmy potencjalnie zainteresowani przeniesieniem tej funkcji z Londynu na podwykonawcę/firmę znajdującą się na terenie Polski. Jeżeli byliby Państwo zainteresowani współpracą prosimy o kontakt wraz z informacją o kosztach z niej wynikających. Prosimy również o nadesłanie szczegółowego cennika dotyczącego wszelkich możliwych poprawek oraz przybliżeniu danych o Państwa zakładzie (dane kontaktowe, ilość pracowników oraz informację o parku maszynowym). Z poważaniem Piotr Żukowski Tel: 0044 7956 366 593 Ps. O ile to możliwe, najbardziej odpowiadałoby nam, gdyby garnitury przeznaczone do poprawki były odbierane i dostarczane do naszej siedziby w Londynie, czyli cała związana z tym logistyka zaaranżowana byłby przez Państwa firmę. -- A Suit That Fits Tailoring Centre J412, 100 Clements Road, London, SE16 4DG T: 0203 006 7999 M: 07956 366 593 E: [email protected] Metro VentureCandy Award 2010 - Winner Fast Growth Business Awards 2010 - Winner Dell Small Business Excellence Award - UK & Global Winner 2009 Real Business Customer Kings 2009 BT Business Essence of the Entrepreneur Award 2009 --- Ostatnio edytowane 2012-11-06 18:29:42 przez Piotr --- |
|
Świeżynek
![]() |
|
Piotrze , nie wiem jak inni ale moja firma nie podejmie się takiej pracy a to ze względu na brak wiedzy na temat przeróbek. GarnitPiszesz że logistyka w gestiiur nie zawsze da się przerobić więc nie oczekuj euforii.Trzeba to bardzo dobrze przemysleć . Nasza firma zajmuje sie głównie szyciem mundurów na miare i wiemy co to jest przeróbka ( robota po zbóju) wszystko ma znaczenie, każdy szczegół. Piszesz że logistyka w gestii podwykonawcy... i tu mamy problem. Żaden zakład w Posce nie podejmie sie tego z prostej przyczyny ....... koszty dystrybucji więc przemyśl to raz jeszcze.
pozdrawiam |
|
Świeżynek
![]() |
|
Dziekuje za odpowiedz. Rozumiem, ze nie jest to zadanie latwe, ale uwazam, ze jest do zrobienia. Nie wierze, zeby w Polsce nie znalazl sie zaklad/zespol krawcow specjalizujacych sie w przerobkach, ktory nie bylby chetny na taki kontrakt. Przeciez to zapewnia ciaglaosc pracy na miesiace a moze i lata. Pewny zarobek. Ok 1000-1100 poprawek miesiecznie rozbijajac zamowienie na poszczegolne czesci garderoby. Maly zaklad moglby wlasciwie przestac brac inne zlecenia i prosperowac na wykonywaniu naszych poprawek. Nam obnizy to koszta, a lokalnej firmie da poczucie stabilizacji. I wilk syty i owca cala
![]() Co do transportu to, jezeli jest to problem dla odbiorcy, mozemy zaaranzowac frme kurierska. Dostawy i odbior od drzwi do drzwi. Szukam i szukam i znalezc nie moge odpowiednich ludzi, a jak nie znajde to zamowienie pojdzie na Wschodnia Europe. A szkoda. Wole, zeby zarobili rodacy, a i przyjdzie czesciej bywac w kraju dla tej przyczyny. Jakies sugestie? Pozdrawiam |
|
Pogromca spamerów
![]() |
|
dziwi mnie ilosc tych poprawek
jakiego rodzaju sa,zeby nie mozna bylo poprawic ich od razu ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
ja takze jestem ciekawa rodzaju poprawek ________________________________________________________
|
|
Niespodzianka
![]() |
|
Witam
Domyślam się o jakie poprawki idzie (typu lift shoulders lub s/s ),gdyż pracowałem w UK na poprawkach dla różnych sklepów i klientów indywidualnych.Teraz mam swój zakład na Dolnym śląsku. Przeraża mnie ta ilość,choć są pewnie miesiące sezonowe jak np>bożonarodzeniowe,gdzie być może jest nawał prac. Jakby co to proszę pisać na maila. Pozdrawiam Artur ________________________________________________________
Artur
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.