Administrator
![]() |
|
Ja bym też wzięła tę drugą stację - sprawdzona przez blogerki. Ona chyba nie ma regulacji temperatury tylko sama się jakoś dopasowuje ![]() ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
No właśnie przy tej jednej opcji nie mogę zdecydować się czy świetna czy właśnie kiepska - no bo jak żelazko niby to wyczuwa ?
![]() No dobra, doczytałam, chyba jestem zdecydowana :P --- Ostatnio edytowane 2013-01-04 18:25:57 przez imp18 --- |
|
Stały Bywalec
![]() |
|
ja mam takie dość drogie ale mam je 6 lat i jest niezawodne Polecam
http://pl.strima.com/battistella-vaporino-maxi-inox-wytwornica-pary-z-zelazkiem-(stal-inox)/item/457366/ Te też jest bardzo dobre http://www.sklepy24.pl/sklep/babas_pl/produkt/wytwornica-pary-comel-snail-z-zelazkiem/861 Natomiast nie polecam takiego żelazka Philips za ok 450zł baniak po krótkim czasie staje się nieszczelny i cieknie też sieda w nim regulator temperatury Żelazko nadmiernie się nagrzewa(obudowa) Koleżanka miała go ok pół roku jak zaczeły się problemy http://archiwumallegro.pl/generator_pary_45bar_philips_gc8225_stacja_parowa-1981417732.html ________________________________________________________
szycieeli |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Dzięki za info
![]() |
|
Administrator
![]() |
|
No cóż nikt nie mówił, ze wybór będzie łatwy ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Po kazdym prasowaniu trzeba opróżnić wytwornicę pary z wody, w przeciwnym razie będzie osadzał się kamień i zbiornik zacznie cieknąć lub podczas prasowania żelazko będzie pluło brudna wodą.
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie ciągłego wylewania z tego wody... z instrukcji czy skąd takie info?
|
|
Stały Bywalec
![]() |
|
żeby kamień się nie osadzał czasem dobrze jest przepuśćić przez żelazko wodę z octem na litr 2 łyż domowy sposób.
nie używam odkamieniacza bo Miałam kiedyś takie zdarzenie że zrobiony roztwór wg ulotki rozpuścił uszczelkę z żelazkuKoszt nie wielki takiej wymiany bo uszczelka kosztowała 6 zł ale czas kiedy nie można używać żelazka bezcenne Jeszcze jak klientki czekają w kolejce.. Do żelazka batistella dodaje surową wodę tak jak w zaleceniach i to wystarcza nie mam problemu z brudną wodą ________________________________________________________
szycieeli |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
W moim zakładzie używamy wytwornic pary przemysłowych i po zakończonym prasowaniu nie była wypuszczana woda z kociołka parowego.Po miesiącu żelazka potrafiły zabrudzić tkaninę parą z kamieniem.Oczywiście wtedy używaliśmy octu do odkamieniania wytwornicy ale po miesiącu problem wracał. Wreszcie zrobiliśmy bezpośrednie odpływy z wytwornic pary do kanalizacji i nie ma problemu z kamieniem,oczywiscie profilaktycznie od czasu do czasu dosypuję do wody specjalnego proszku od kamenia.
--- Ostatnio edytowane 2013-01-04 21:20:32 przez mysiek67 --- |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
A używanie wody destylowaniej cos w tym temacie zmienia?
![]() |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.