Stara Gwardia
![]() |
|
Dziewczyny, napalilam sie na dzianine punto, jednak jak sie okazalo kilka osob pisalo ze mechaci sie ona po kilku noszeniach, czy zatem ma ktos dzianine punto ktora mu sie nie mechaci i jest w stanie podac sprzedawce, link cokolwiek do sprawdzonego sprzedawcy z dzianina dobrej jakosci?Nie chce szyc sukienki a potem jej nie nosic bo bedzie wygladala jak scierka ;/
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Jakość punto jest adekwatna do jego ceny. Rzeczywiście trochę się mechaci. Wygląda trochę tandetnie. Ale fajnie się je nosi. Jest to tkanina ciepła, gniecie się umiarkowanie. Moim zdaniem warto z niej szyć, ale ze świadomością że to będzie rzecz na 1-2 sezony. Nie trzeba szyć podszewski, a to zaleta. Będę z niej dopiero szyła, ale wydaje mi się, że jest tkaniną dobrą dla osób początkujących, bo łatwą do szycia i tania.
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
a mozesz napisac gdzie kupowalas? lub moze sie jeszcze ktos wypowiedziec?
jesli nie na forum to na priv poprosze.Chce uszyc komus na prezent sukienke, i glupio bym sie czula dajac rzecz przez siebie uszyta z kiepskeigo materialu. |
|
Administrator
![]() |
|
Mam uszytą spódnicę z granatowego punto i się mechaci. Koleżance uszyłam sukienkę z granatowego punto i nie mechaci się w ogóle. Oczywiście odstęp czasowy pomiędzy jednym a drugim zakupem był bardo duży, z tą tkanią to loteria. Jak trafisz. ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ale kupowałaś w różnych sklepach?
|
|
Administrator
![]() |
|
Imp ja?
Jeśli to pytanie było do mnie to kupowałam w tym samym sklepie ale beli tkanin były inne. Aż się sama zdziwiłam bo uprzedzałam Sylwię, że punto się mechaci. Po 2 miesiącach od uszycia zapytałam jak się kiecka sprawuje a ona na to że nie mechaci się a poza tym nosi do niej duży wisior i w miejscu styku tkaniny z biżuterią też nie ma zmechaceń. ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Tak, do Ciebie Susanno
![]() Hm to faktycznie ciekawe, bo pewnie sklep zaopatruje się u tego samego producenta... Nie pozostaje nic innego jak zrobić malutki test przy zakupie (o ile stacjonarnie) :P Mam w domu punto w 4 kolorach i teraz średnio mi się chce z niego szyć, ale w sumie tylko 1 kolor sprawdzałam na mechacenie...muszę zobaczyć resztę. W takim razie może piszcie jeżeli znajdziecie online punto i nie będzie się mechacić, bo chętnie skorzystam z takiej okazji ![]() |
|
Administrator
![]() |
|
Tkaniny kupuję stacjonarnie :P Wątpię że oni zaopatrują sie tylko u jednego sprzedawcy. Czasem widzę pod sklepem dostawców tkanin i to różne firmy są. Ahh jest jeszcze takie coś jak punto włoskie. Grubsze i sztywniejsze niż zwykłe punto, mam z tego spodnie uszyte (przez jedną blogerkę) i nie mechacą się. Ja mam 3,5 m kupon ale jeszcze nie szyłam. ________________________________________________________
|
Stara Gwardia
![]() |
|
ja tez szyłam z punto włoskiego i jest super- też mam na stanie 2m nadprogramowe ![]() ________________________________________________________
|
|
Administrator
![]() |
|
MELA bo my znamy Złotego Kota ![]() ________________________________________________________
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.