Zaaklimatyzowany
|
|
Ja słyszałam jeszcze określenie - wybaczcie - "wyjeb". Ale jednak sama mówię "na dziadach" (a teściowa używa określenia: "w lumpie" ). --- Ostatnio edytowane 2012-12-05 13:41:49 przez panna_basia --- ________________________________________________________
Uwielbiam patchworki! |
|
Zaaklimatyzowany
|
|
To jeszcze wrzucę ostatnią poduchę - przód i tył. Uszyłam dla koleżanki mojej mamy, chciała coś z różowym. ________________________________________________________
Uwielbiam patchworki! |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Chciała - to ma ![]() Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
Stara Gwardia
|
|
Poduchy przefajne. ________________________________________________________
|
|
Stały Bywalec
![]() |
|
Superaśna. Lubię róż ________________________________________________________
|
|
Stały Bywalec
![]() |
|
Ja mówię "używańce"
Ale nie mam tu w pobliżu z tkaninami (znaczy ze starymi pościelami i zasłonami itd.). Ci z warszawskiej Ochoty to mają dobrze, tam dziad na dziadzie ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
|
|
U nas mówimy; lumpeks. ciucholand i szmateks ![]() ________________________________________________________
Mowa szczera trwa wiecznie,
lecz fałszywa tylko chwilę. -Salomon- |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Poduszeczki fajniutkie, ładnie zrobiony patchwork. Ja mam podobny moment - szyłam właśnie coś na sofę, w ładnym kolorze indygo ale efekt ujemny - zwierzaki zmusiły mnie na razie do przejścia na ortalion. ![]() ![]() ![]() Zdjęć poszewek jeszcze nie robiłam, jakby się kto pytał. Ciuchland to u nas też lumpeks albo szmateks, na warszawskim Ursynowie spotykany bodajże częściej niż na warszawskiej Ochocie, po 3 na każdym zakręcie. Aż się robi nieopłacalne... ________________________________________________________
Nie ma rzeczy niemożliwych. Są tylko bardzo nudne i czasochłonne. |
|
Zaaklimatyzowany
|
|
A u mnie jeszcze zielona poduszka. Różowa suszy się po praniu, pokażę potem. Obie poduchy - nic spektakularnego, ale skoro już mam swój wątek... ![]() ________________________________________________________
Uwielbiam patchworki! |
|
Stara Gwardia
|
|
Bardzo ładne kolorowe poduchy
![]() |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.