Stara Gwardia
![]() |
|
https://www.youtube.com/watch?v=t1ryNwbQ-1Q
Wystarczy zygzaczek i prosty ścieg, a jaki piękny efekt końcowy ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Dokładnie ten filmik obejrzałam 3 razy przed przystąpieniem do produkcji własnego egzemplarza ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ja zawsze jak sobie przygotuję wykrój to i tak podczas szycia przerabiam go jeszcze kilka razy, bo nigdy mi pierwsza wersja nie pasuje
![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ale przerabiasz fasonowo(np cięcia w innych miejscach) czy dopasowujesz?
Ja też zawsze poprawiam w trakcie szycia, a raczej przed szyciem właściwym. Jak zrobię wykrój to szyję kadłubek z próbnego materiału, przymierzam i nanoszę potrzebne poprawki. Poprawiam wykrój i dopiero kroję właściwy materiał. Czasem w trakcie takiej przymiarki zmieni się całkowicie koncepcja, a czasem coś tak się spodoba, że szyję potem "hurtowo", np 3 takie same sukienki z różnych materiałów. Dla stałych klientek kolekcjonuję te kadłubki i sobie je przymierzamy i mazakiem rysujemy np jakieś fantazyjne cięcia. Ten stanik szyłam w ogóle "na wariata". Dzieciaki z mężem na wieś pojechali, a ja kupiłam piankę gorseciarską i musiałam ją od razu pokroić ![]() A jutro w nagrodę, że tak ładnie dziś pita rozliczyłam uszyję w końcu czekający od 2 tygodni gorset. Trzymajcie kciuki, żeby poszło tak dobrze jak ze stanikiem ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ja aż tak skomplikowanych wykroi nie robię
![]() Trzymam kciuki za gorset. Skoro stanik tak dobrze wyszedł to z gorsetem nie może być inaczej ![]() |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.