Administrator
![]() |
|
Na youtube są kursy szycia. Zerknij do wątku Trinny, ona ostatnio szyła ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Stanik stanikowi nierówny...to tak jak z biustem. To cudo, co ostatnio szyła Trinny jest super na mały biust, który w zasadzie sam się trzyma na miejscu. Większe rozmiary miseczek to już wyższa konstrukcyjna szkoła jazdy, stanik musi podtrzymać, unieść i jeszcze samemu się nie rozpaść
![]() Z szyciem staników jest gorzej jeszcze się nie spotkałam z kursem bieliźniarskim, który by tego uczył(znaczy konstrukcji większych rozmiarów). Jedna z moich teorii spiskowych jest fakt, że bieliźniarki nie chcą się taką wiedzą dzielić, bo przecież wykształciłyby sobie konkurencję... ![]() Jeśli jednak nie mam racji i są takie kursy albo któraś z was zna tajniki tej wiedzy, to dajcie znać, chętnie na taki kurs pójdę ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Oj istnieją takie rozmiary sama mam 80 G a córka 75 I , oj i trudno kupić coś porządnego
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Jak zobaczyłam ostatnio w sklepie tabelkę z rozmiarami biustonoszy na ponad 60 okienek to mi się oczy zaszkliły z wrażenia, że to już...WSZYSCY wiedzą, że alfabet stanikowy nie kończy się na D. Jeszcze tylko pensje w Polsce wzrosną i będzie stanikowo jak w raju
![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Oj te pensje
![]() ![]() Ja poluje na wyprzedaże ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Widzę, że dobrze trafiłam z moim problemem ![]() Też ostatnio wzięłam się za szycie bielizny, pierwsze próbne cudo już jest i biorąc pod uwagę okoliczności i materiały z jakich powstało jest superhipergenialne. Teraz problem jaki napotkałam po drodze i mam nadzieję, że ktoś pomoże w rozwiązaniu za obustronnym zadowoleniem. Nabyłam droga kupna książkę o konstrukcji bielizny, tyle, że po angielsku, a ja no gawari pa angielski ![]() ![]() I w ogóle zachęcam do samodzielnego szycia biustonoszy, to łatwiejsze niż się zdaje, a koszt pojedynczej sztuki jest naprawdę niewielki w porównaniu do gotowców. ________________________________________________________
|
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
A możesz powiedzieć co to za książka? Jakie zakresy rozmiarowe pozwala skonstruować? Do tej pory w sieci widziałam bieliźniane wykroje burdy czyli koszulki nocne...
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
A ja powiem tak :najlepiej chodzić bez stanika i wtedy problem jest z głowy
![]() Tak na prawdę nie tylko na duży biust ciężko coś odpowiedniego kupić, bo z tymi małymi też są problemy. Ja jeszcze z żadnego mojego stanika nie byłam zadowolona w 100%. Jak już uda się znaleźć coś co pasuje i z obwodem i miseczką i fiszbiną, która ładnie pod pachę wchodzi to mnie znowu w okolicach mostka tak ciśnie, że po kilku godzinach najchętniej bym go na środku ulicy ściągnęła i wyrzuciła do kosza. Najlepiej byłoby samemu szyć i jeszcze mieć w tym jakieś doświadczenie, bo stanikiem też sobie można krzywdę zrobić, mniejszą lub większą. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Książka taka ![]() nie doszłam jeszcze co dokładnie tam jest, na pewno są gotowe wykroje od rozmiaru 30A-F do 38A-F, ale jakoś inaczej rozmiarówkę liczą, zaczynają od AAA, czyli np moje D/E to ich B/C. Konstrukcja chyba nie zakłada żadnych ograniczeń rozmiarowych. Oj chciałabym chodzić bez stanika, ale lepiej nie straszyć społeczeństwa ![]() ________________________________________________________
|
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Książka wygląda bardzo obiecująco. Szkoda, że mój angielski jest średni...
![]() |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.