Stara Gwardia
![]() |
|
kartony? ja właśnie dziś spakowałam magazynek w pracowni... jutro meble mi wywożą do nowego miejsca i jestem w szoku ile się tego nazbierało... pół magazynku to same kartony a z części pracowniowej jest jeszcze do spakowania około 150 metrów tkanin... zastanawiam się jak mogłam dopuścić do takiego chomikowania... dożywotnio tego nie wyszyje ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
U mnie jest jeszcze gożej . Ja zbieram i chomikuję resztki tkanin z których nic się nie da już uszyć . Mam tego sporo i zawsze szkoda mi sie ich pozbyć . Jakoś wydaje mi się że może się do czegoś przydadzą i tak sobie leżą latami.A sklep z tkaninami odwiedzam często ale kupuję tylko kiedy muszę . ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
U mnie te, z których nie da się nic uszyc zabierają moje córki ![]() Szyją dla lalek. ________________________________________________________
|
|
Administrator
![]() |
|
Też mam problem ze ścinkami ale chyba wreszcie będę musiała się ich pozbyć bo leżą od kilku lat i jakoś do nich nie sięgam. ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
2 kartony ścinków oddałam mamie na patchworki... trochę przeznaczyłam na mitenki a część na pokrowce do telefonów... zostały dwa... pewnie też kiedyś na coś wykorzystam ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
To własnie ja ze ścinkami problemu nie mam (dwie córki na stanie ![]() Ale za to sterty dużych (cztero- pięciometrowych) kuponów czekają na swój dzień. I chęci są, pomysły są, tylko czasu brak. ________________________________________________________
|
|
Administrator
![]() |
|
Tiaa gdybym te ścinki jeszcze jakoś wykorzystywała ale ponieważ leżą póki co w kartonie to chyba się z nimi pożegnam raz na zawsze. W końcu cały czas się coś szyje i zawsze coś zostanie z nowych uszytków. ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Z tego, co wiem, to niektóre instytucje - jakieś ogniska terapii zajęciowej itp. - chętnie przygarniają nawet ścinki. Bo zdarza mi się widzieć apele od osób zaangażowanych w te sprawy o darowanie takowych jako materiałów do zajęć.
Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ja nie mówię że nie ma komu oddać. Oddać jest gdzie tylko trudno sie z nimi rozstać ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
![]() ![]() ________________________________________________________
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.