15 stron: « < 8 9 10 11 12 13 14 > »
Stara Gwardia
|
|
Ciekawa jestem jakby ten pan zareagował na takie podrobione potwierdzenie przelewu. Po przeczytaniu jego wypowiedzi w tym wątku, myślę że natychmiast zgłosiłby ten fakt na policję. ![]() Kupowałam od kilku osób na tym forum i zawsze płaciłam przed wysyłką towaru. Jeden nieuczciwy człowiek może zepsuć opinię innym. ![]() ________________________________________________________
Mowa szczera trwa wiecznie,
lecz fałszywa tylko chwilę. -Salomon- |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
No wlasnie. Ale ja mam firme kurierską i jak narazie nie miałem z nimi problemów mają dbać o moje maszyny jak je wysyłam i docieraja na drugi dzień mogą to potwierdzić użytkowniczki ktore kupiły juz u mnie maszyny wczoraj maszyne dostała pp a dziś osobiście zawiozłem maszyne użytkownikowi agnieszka823
--- Ostatnio edytowane 2013-03-20 18:41:59 przez pavel --- |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
A wiecie co jest najśmieszniejsze (a może najsmutniejsze?) - zakładając ten wątek sądziłam, że zmobilizuje on Garudę do zapłaty, wszystko się wyjaśni i usuniemy to nieporozumienie z historii forum...
Nie wiem jak się to skończy, ale takiej historii to wymazać się chyba już nie da ![]() |
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Podziwiam Was dziewczyny za cierpliwość. Ja, gdy miałam ostatnio podobną przygodę, po dwóch wezwaniach do zwrotu pieniędzy lub wykonania umowy w terminie 14 dni, po upływie tego terminu poszłam od razu na policję.
Pieniądze odzyskałam z POK Allegro, ale przede wszystkim chodzi mi o to, że jeśli uczciwi kupujący i uczciwi sprzedający chcą dbać o swoje interesy, to powinni eliminować z rynku nierzetelnych kontrahentów.Tym bardziej takich, którzy bezczelnie zwodzą i oszukują, a do tego okrzykują się ofiarami i grzmią o naruszeniu ich dóbr osobistych. Nie ma nic niezgodnego z prawem w stwierdzeniu, że taki a taki jest mi winien pieniądze, bo nie wysłał zamówionego przeze mnie towaru w uzgodnionym terminie i czuję się oszukana.Dlatego dziwi mnie ustępstwo polegające na usunięciu danych tj. imienia i nazwiska, zważywszy iż jest to osoba prowadząca działalność gospodarczą, której dane są ogólnie dostępne dzięki rejestrom dostępnym na stronach rządowych. Złożenie zawiadomienia o popełnieniu przestępstwa nie trwa zbyt długo, a możecie wzajemnie sobie pomóc, bo z tego co zauważyłam to kwoty są znaczne (również powyżej 300 zł). |
|
Świeżynek
![]() |
|
Dziewczyny i co dostałyście zwrot?bo ja nie...teraz Pan G.przestał się odzywać i odpisywać na GG...ja już się chyba będę musieć pogodzić z tym,że wtopiłam prawie 150zł...ale temu Panu te pieniądze szczęścia nie dają...
|
|
Administrator
![]() |
|
Gosia nie ma co się poddawać, jest Was kilka wiec razem więcej zdziałacie. My dopiero rok po ślubie odzyskaliśmy pieniądze wpłacone za foto-obraz od nieuczciwego sprzedawcy (a prowadził sklep internetowy!), kwota niby była niewielka ale policja się nim zajęła, poza Tym mąż skontaktował się z innymi poszkodowanymi i razem w końcu odzyskaliśmy pieniądze - tylko nie wolno dać za wygraną ! ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Administrator
![]() |
|
Aha gdybyście potrzebowały wszystkich danych pana Łukasza to ja mam łącznie z ulicą, kodem pocztowym i nr konta ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
No to chyba faktycznie nie ma innej rady jak działać
![]() Magheru - nie wiem chyba głupia empatia... |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
dziewczyny idźmy każda z nas jednego dnia na policję! umówmy się wspólnie, każda z nas powinna podać ile jeszcze osób jest poszkodowanych i musimy podać kto jest poszkodowany i na jaką kwotę. Nie ma co czekać!!!!
Magda ma rację- nie możemy się poddać! ________________________________________________________
|
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Zgłoszenia nie muszą być zsynchronizowane, każde zgłoszone postępowanie po prostu będzie dołączone do już toczącego się.
M.E.L.A sądziłam, że napiszesz, że już byłaś i kontakt z Policją nie boli ![]() Chyba bezduszna jestem, bo uważam, że w stosunkach cywilnoprawnych nie ma miejsca na empatię, jak to mawiali Rzymianie: pacta sunt servanda (umów należy dotrzymywać). Można wykazać dobrą wolę, ale ona też ma swoje granice. OK, koniec prawnego bełkotu. Na ile będę w stanie służę pomocą. Nie usuwajcie archiwum GG ![]() |
15 stron: « < 8 9 10 11 12 13 14 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.