Stara Gwardia
![]() |
|
ikk piękna ta gwiazda, no powalająca
![]() |
|
Administrator
![]() |
|
Dziewczyny przecudne te Wasze prace! Niesamowicie to pracochłonne ale za to po uszyciu "kopara opada" ![]() ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
nie ma to jak dobra motywacja ![]() Ikk pokazuj więcej prac to mnie mobilizuje do działania ![]() ![]() ![]() ![]() a to moja gwiazda ..dziś robię jeszcze 2 ale inne ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
piękna jest
![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Polla, gwiazda slicznosci ![]() ![]() Jak znajde chwile, to podrzuce zdjecia narzuty dla mojej chrzesnicy, ktora zrobilam niedawno, ale najpierw musze wykonczyc prezent dla mamy, a czasu malo, malo (i na dodatek jestem na etapie wiazania supelkow ![]() ________________________________________________________
Porządek powinien brać przykład z bałaganu i robić się sam. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
dziękować dziękować ![]() Ikk niee no co Ty ;p na narzutkę musiałabym zrobić jakieś z 40 bloków a to by mi zajęło jakieś 4 lata ![]() ![]() ![]() pierwsza gwiazda była jako próba..teraz zrobię druga inna i będzie z niej ta...tam ...poszewka ![]() ![]() ee a o co chodzi z tymi supełkami??? ![]() --- Ostatnio edytowane 2013-03-12 10:46:20 przez polla --- ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Po pikowaniu zostaja powyciagane nitki, ktore trzeba zakonczyc wiazac supelek i "wciagajac" w srodek kanapki. Nieznosze tego, po pierwsze samo platanie supelkow doprowadza mnie do pasji, szczegolnie jak mam krotkie nitki a nawlekanie tego na igle i przeciaganie to oddzielna historia - moze jest jakis inny sposob, ale jeszcze na niego nie wpadlam ![]() Przy pierwszej narzucie na koncu "blokowalam" scieg i obcinalam automatycznie (wiec do wiazania mialam tylko poczatek pikowania), ale to nie wyglada najlepiej, widac koncowki tych nitek i troche mnie to denerwuje. A na dodatek, narzute dla mamy pikuje przezroczysta "nitka" poliestrowa - sliskie to potwornie i wije sie jak waz ![]() ![]() Zawsze mozesz zrobic mniej blokow i szersze ramki ![]() ________________________________________________________
|
Stara Gwardia
![]() |
|
![]() hmm jak ja pikuję ale od krawędzi do krawędzi to rygluje na początku i końcu bo ostatecznie i tak idzie to pod lamówkę..ale przy pikowaniu takim ozdobnym jakieś wzorki itp to nie wiedziałam że te supełki trzeba wiązać... poradźcie mi kobitki proszę mam już przód poszewki z new gwiazda i teraz pytanko jak ja przepikować nie mam pomysłu ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Poszewka bedzie cudo ![]() Ja wlasnie zazwyczaj pikuje po szwach i stad te piorunskie supelki ![]() ![]() ________________________________________________________
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Kilka moich ostatnich drobiazgów
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.