Stara Gwardia
![]() |
|
Martynior no Ty Babo PIEKNIE!!!! teraz to Ty mi już od maszyny nie wstawaj no chyba ze do kibelka ![]() a ten "uskok" to po prostu zrobiłaś wtedy łyk kawy jak pikowałaś- przyznaj się ![]() mi się takie uskoki zdarzają jak za szybko rękami przesuwam materiał i igła biedna nie daje rady tak szybko pikować...ja ustawiam sobie ścieg prosty na 3 (długość) a prędkość na połowę...bo mam ciężka stopę i gnałabym na oślep a tak mnie to blokuje chociaż pedał wciśnięty do podłogi ![]() ee ja nie luzuje nic ![]() ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
och dziękuję
![]() ![]() Przynam się szczerze, że gębę miałam uśmiechniętą na samą myśl o powrocie do domu i pikowaniu ![]() No właśnie nie ruszyłam ręką... znaczy ruszyłam ale nie w tym miejscu i po prostu powstała linia prosta.. a tutaj jakby nić zachowała kształt tego zawijaska ale bez dolnej nitki ![]() I nie wiem czy to wina naprężenia czy może ja jakoś fatycznie machnęłam ![]() A właśnie.. jak widzę nitkę dolną na górze to naciągam górne naprężenie tak? Bo zayważyłam, że w tą stronę maszyna zawsze mi się rozregulowuje.. nigdy nie widać górnej nitki na dole materiału... |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
mogę strzelić babola -bo zawsze mi się myli...ale wydaje mi się że jak dolna idzie na górę, to trzeba zmniejszyć naprężenie górnej...
![]() |
|
Aleeeeeeeeeeeee super te pikowania
![]() ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Poluzować górne, albo naciągnąć dolne...
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Te szablony to chyba bardziej do przerywsowania i później pikowania z wolnej ręki po linii
![]() http://jolcinepasje.blogspot.co.uk/2011/07/lekcja-pikowania-wzorkow-na.html --- Ostatnio edytowane 2013-04-04 23:35:52 przez Martynior --- |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Martynior, po prostu mistrzyni pikowania ![]() ![]() ![]() Vibeke6, te wzory się przerysowuje, można znaleźć podobne wzory do hafciarek, ale normalnie, to rysujesz je na materiale i już (kiedyś, widząc taki "wzornik" z wycięciami w środku myślałam, że się go "nakłada" na materiał i szyje w tych wycięciach ![]() ________________________________________________________
Porządek powinien brać przykład z bałaganu i robić się sam. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Bardzo ładne pikowanie
![]() Co do poślizgu, to widziałam na yt, jak kobieta starego Singera pokrywała folią spożywczą i w ten sposób uzyskiwała gładką powietrzchnię tanim kosztem. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Vibeke6, ta kobietka używa winylu do przykrycia "stołu" do szycia: http://www.youtube.com/watch?v=yAS25v3ZTk0 i u niej też znajdziesz filmik odnośnie ustawienia maszyny przy pikowaniu z wolnej ręki. ________________________________________________________
Porządek powinien brać przykład z bałaganu i robić się sam. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
pytanie ![]() chcę zrobić coś takiego i teraz: a) najpierw przepikować z wolnej ręki całe tło a potem naszywać aplikacje przez 3 warstwy czy b) naszyć na tle aplikacje (jedna warstwa), przepikować z wolnej reki 3 warstwy z pominięciem aplikacji ![]() ________________________________________________________
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.