Świeżynek
![]() |
|
Z samym podłożeniem problemu nie mam tylko nie wiedziałam jak to ująć w temacie. Mianowicie uszyłam sukienkę z wiskozy (chyba) w kazdym razie dość cienki lejący się materiał . Jako że kombinowałam to dół sukienki podwinęłam na taśmę z klejem ( takie w pasmanteriach sprzedaja co sie żelazkiem traktuje) No i teraz jest lipa ,bo się okazało że nie był to dobry pomysł i sukienka się bardzo źle układa
![]() UWAGA PYTAM!!! Czy da się usunąć jakoś ten klej żeby podwinąć normalnie?? Od razu ostrzegam obcięcie nie wchodzi w rachubę bo sukienka i tak jest na styk z długością . Prosze pomóżcie bo ja juz nie wiem co wykombinować zwłąszcza że z tkaniny tez nic nie zostało żeby doszyć coś... |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Zależy, na ile mocno przyprasowałaś... Jeśli klej wtopił się w materiał - to już chyba po tak zwanych ptokach...
Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
Stały Bywalec
|
|
A obciąć i doszyć delikatną lub elastyczną koronkę? Wyjdzie zgodnie z najnowszymi trendami ![]() ________________________________________________________
Moda w praktyce - senczyna.com |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Jeżeli to jest taśma flizelinowa, to można ją zedrzeć z materiału delikatnie.
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Niestety to nie taśma flizelinowa tylko klej i niestety przyprasowałam mocno więc chyba jednak trzeba będzie kombinować
![]() Koronka raczej nie będzie pasowała do tego kroju niestety ale dzięki za rady ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Pokaż krój
![]() ![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
jeśli sie da oderwij to załozenie ale tak żeby nie uszkodzić tkaniny rozłóż i delikatnie nagrzej żelazkiem ten klej i może wydrapac się uda.
Ech te ulpszaczo papracze pasmanteryne. Arleta |
|
Świeżynek
![]() |
|
nie chcę być wcibski ale można zawierzyć chemii - tzw. zmywacz uniwersalny ATEPO Z-12 w niektórych przypadkach daje radę . Nie chce tu reklamować sklepów ale to jest jedna z możliwości jeżeli chodzi o grubsze materiały , w przypadku cieńszych chyba lepszym rozwiazaniem jest overlokowanie nad linią klejenia i przeszycie stebnówką .
![]() |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.