Stara Gwardia
![]() |
|
Niestety nie znalazlam takiego watku a bardzo zalezy mi na opiniach iunnyc co do problemow z Chwytakiem. Otoz gdy szyje cos co wymaga krotkiego szycia np ok 5 cm raz jest dobrze a raz tak placze i blokuje ruch maszyny. Mam do przeszycia okolo 30 razy po 5 cm i to horror poprostu szyje to godzine ![]() ![]() POMOCY ![]() Wlasnie taki wielki supel wyciagnelam z Chwytaka ![]() --- Ostatnio edytowane 2013-04-06 14:56:08 przez princessmalpka --- ________________________________________________________
|
|
Pogromca spamerów
![]() |
|
dobrze masz nawleczona gore i wlozona szpulke do bebenka?
![]() |
|
Wlasnie o to chodzi ze tak wszystko jest jak powinno , i czasem szyje dobrze a czasem blokuje a nic roznego nie robie ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
|
|
Hej!
nie mam pojecia co moze byc przyczyna ale sprawdz moze szpulka(chodzi mi o kierunek nitki na szpulce) jest zle wsadzona do bebenka. Nie chce cie urazic i nie zrozum mnie zle, ale tak ogolnie to jeszcze nie czytalam pozytywnach opinii o tej maszynie ![]() Pomysl moze warto zaiwestowac w dobra maszyne z drugiej reki zamiast sie frustrowac ![]() ![]() pozdrawiam serdecznie Masza |
|
Pogromca spamerów
![]() |
|
a blokuje na poczatku czy na koncu szycia
widze,ze ta nic jest jakas grubawa i sie rozkreca,jaka to grubosc nici? i czy igle masz dobrze zalozona i odpowiedniej grubosci? --- Ostatnio edytowane 2013-04-06 15:26:41 przez roksanitka --- ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Moje kochane ja sie nie obrazam kupilam ta maszyne bo nie wiedzialam czy bede miec czas na szycie dlatego taka tania , fakt teraz musze sie troche meczyc, ale ja zadnym profi nie jestem dlatego byc moze nie potrafie jej dobrze ustawic ![]() Nitka troche grubsza byla to fakt i platala zawsze na poczatku z ciensza nicia jest mniej problemow ![]() Posprawdzalam nikti i gorna i dolna w bebenku wszystko tak jak w instrukcji czyli powinno byc dobrze naprezenie tez zawsze ustawiam do grubosci nitki , zobaczymy czy tak zawsze bedzie czy w koncu zac znie normalnie szyc ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
|
|
czesto grubosc nici i grubosc igly sie nie lubia, wiec moze nici sa za grube do igly ktora jest w maszynie??Czesto rowniez jak zaczynamy szyc, dolna nitka zostaje "polykana" jesli jej nie przytrzymamy przy przeszyciu pierwszych milimetrow materialu...sprobuj moze trzymac dolna i gorna nitke ja zaczynasz szyc, moze cos pomoze??
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Dziekuje za rady na pewno bede pamietac ![]() ![]() ![]() ![]() ________________________________________________________
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.