Świeżynek
![]() |
|
Witam, posiadam oryginalną czapkę USMC w rozmiarze M
![]() , i mogę ją założyć ale jest troszku przyciasna. Czy macie może pomysł jak można by ją zwiększyć o około 1 cm obwodu? Myślałem nad przecięciem i zaszyciem jakąś gumką. Tylko że nie chciałbym tego zniszczyć ponieważ jest od kompletu a chińskie kopie nie są wierne kolorystycznie. Dziękuję za wszelką pomoc ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Trzeba by wstawić klin z tkaniny nie tylko w części pionowej, ale także powiększyć rondo, bo to elementy muszą do siebie idealnie pasować. A potem znów rondo tak samo pzrestebnować dookoła i oblamować dodany kawałek. Nie mam pomysłu, żeby to się dało jakoś prościej, bez utraty estetytki.
|
|
Świeżynek
![]() |
|
niestety jakbys nie podchodzil do poszerzenia to sporo pracy cie czeka.
Jakieś pewnie szwy ten kapelusz ma i pewnie są to centymetrowe szwy wiec masz 1 cm do poszerzenia nadpruj miejsca gdzie sa szwy rozpruj je i przeszyj na stopkę to samo z ronden i podszewka jeśli takowa jest. Nie musisz pruć calej stebnowki ronda wystarczy żebyś nadpruł tyle żeby maszyną podjesc szew. Lamówka ... z nią też nie bedzie problemu ponieważ jest przyszyta recznie nie lamownikiem wiec zapasy na szwy tez ma a jesli nie ma to poszerzylabym rondo po szwie do zgubienia tak żeby lamowki nie ruszać. Wszystko ładnie rozprasować pozszywac do kupy ładnie przestebnowac rondo i gotowe. To nie takie znowu trudne ![]() Zyczę udanych poprawek Arleta |
|
Stara Gwardia
|
|
Jako że nie lubię przeróbek, mam taki pomysł: popruć całość. Zrobić wykrój na bazie uzyskanych części odpowiednio powiększony. Znaleźć podobny materiał, wykroić, pozszywać, przeszyć metkę. Oryginalność zachowana ![]() ________________________________________________________
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.