Wersja do druku

Świeżynek
Witam, posiadam oryginalną czapkę USMC w rozmiarze M

, i mogę ją założyć ale jest troszku przyciasna. Czy macie może pomysł jak można by ją zwiększyć o około 1 cm obwodu? Myślałem nad przecięciem i zaszyciem jakąś gumką. Tylko że nie chciałbym tego zniszczyć ponieważ jest od kompletu a chińskie kopie nie są wierne kolorystycznie.

Dziękuję za wszelką pomoc ;-)
Stara Gwardia
Trzeba by wstawić klin z tkaniny nie tylko w części pionowej, ale także powiększyć rondo, bo to elementy muszą do siebie idealnie pasować. A potem znów rondo tak samo pzrestebnować dookoła i oblamować dodany kawałek. Nie mam pomysłu, żeby to się dało jakoś prościej, bez utraty estetytki.
Świeżynek
niestety jakbys nie podchodzil do poszerzenia to sporo pracy cie czeka.
Jakieś pewnie szwy ten kapelusz ma i pewnie są to centymetrowe szwy wiec masz 1 cm do poszerzenia nadpruj miejsca gdzie sa szwy rozpruj je i przeszyj na stopkę to samo z ronden i podszewka jeśli takowa jest.
Nie musisz pruć calej stebnowki ronda wystarczy żebyś nadpruł tyle żeby maszyną podjesc szew.
Lamówka ... z nią też nie bedzie problemu ponieważ jest przyszyta recznie nie lamownikiem wiec zapasy na szwy tez ma a jesli nie ma to poszerzylabym rondo po szwie do zgubienia tak żeby lamowki nie ruszać.
Wszystko ładnie rozprasować pozszywac do kupy ładnie przestebnowac rondo i gotowe.

To nie takie znowu trudne:)

Zyczę udanych poprawek

Arleta
Stara Gwardia
Jako że nie lubię przeróbek, mam taki pomysł: popruć całość. Zrobić wykrój na bazie uzyskanych części odpowiednio powiększony. Znaleźć podobny materiał, wykroić, pozszywać, przeszyć metkę. Oryginalność zachowana ;)

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.