Wersja do druku

Świeżynek
Dzień dobry! Cześć! Jestem Magda. Dopiero uczę się szyć. W związku z tym chciałbym kupić nową maszynę. Szycie na starej zniechęca. Widziałam dzisiaj w Biedronce maszynę overlock firmy chyba DEKRA. Czy ktoś słyszał o tej firmie? Nie znam się - stąd nie wiem na co zwrócić uwagę przy kupnie maszyny. Do tej pory szyłam na starym Łuczniku.
Pozdrawiam,
Magda
Pogromca spamerów
witaj
na overlocku wszystkiego nie uszyjesz,niestety
Stara Gwardia
Dzień dobry! Cześć! Jestem Magda. Dopiero uczę się szyć. W związku z tym chciałbym kupić nową maszynę. Szycie na starej zniechęca. Widziałam dzisiaj w Biedronce maszynę overlock firmy chyba DEKRA. Czy ktoś słyszał o tej firmie? Nie znam się - stąd nie wiem na co zwrócić uwagę przy kupnie maszyny. Do tej pory szyłam na starym Łuczniku.
Pozdrawiam,
Magda
DEKRA to znak jakości.:)
Mistrzyni Krawiectwa
Owerlok jest tylko sprzętem uzupełniającym. Maszyna do szycia - podstawowym.

Ania

http://uczeremchypl.shoper.pl/

http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/

Stara Gwardia
Witaj, ja polecałabym jednak maszynę z lidla i chyba w podobnej cenie. Pozdrawiam i życzę udanych początków:]
Udało mi się ponadto wyczytać w internecie, że maszyna overlock i maszyna ze ściegiem overlockowym to nie to samo. Podsumowując: skoro więc, jak w podpowiedziach powyżej, DEKRA to znak jakości (wnioskuję dobrej :) skoro wyeksponowano to na kartonie) i overlock to tylko maszyna uzupełniająca, to najlepszym rozwiązaniem byłoby kupić maszynę ze ściegiem m. in. overlockowym (tak żeby maszyna ta łączyła w sobie i cechy takiej podstawowej i overlockowej). Upewnię się jaka jest ta z Biedronki - jeszcze nie wiem. Do najbliższego Lidla mam niestety jakieś 30 km. Hmmm... chyba że udałoby mi się dodzwonić do nich i ustalić czy mają maszynę na stanie :) Wówczas pojechałabym po nią.

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.