Świeżynek
![]() |
|
Witam wszystkick ..i proszę o pomoc.
Miesiąc temu zauroczyła mnie maszyna - a raczej ilość ściegów które wykonuje(200). Ponieważ w domu miałam 30-letniego Singera Łucznika zakupiłam piękną Ballerinę i zaczęła się przygoda.Przez cały miesiąc wszystko było Super, dziś wszystko"djabli wzięli".Cholerstwo się zbuntowało ;mota nitki w pierścieniu i wyrzuca go z kosza - co mam dalej robić ?!Wyczyściłam, wymuskałam, zmieniłam igłę, sprawdziłam nawleczenie i dalej to samo. Ratujcie, bo wyrzucę to cholerstwo przez okno( a raty będę płacić przez 2lata !!!! Pomocy!!!!!!! liliana0846 |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Może zadzwoń do serwisu? Masz w końcu gwarancję
![]() |
|
Stara Gwardia
|
|
hej!
niestety te maszyny ktore sprzedaje(bo nie jest ona ich producentem) firma Texi nie ciesza sie zbyt dobrymi recenzjami ;( A jesli chodzi o twoj problem to po to jest 2 letnia gwarancja ,aby z niej korzystac a pozatym masz chyba prawo zwrotu jesli maszyna nie spelnia twoich oczekiwan? zadzwon do derwisu i uzgodnij jak dalej postepowac. pozdrawiam Masza |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Nie ma takiego prawa - chyba, że jest niezgodna z umową kupna-sprzedaży. Usterkę sprzedawca może załatwić jak mu wygodniej - czyli naprawić, wymienić albo zwrócić gotówkę.
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Witam wszystkich
Bardzo dziękuję za reakcję na mój problem ; wychodzi na to że sprawiłam sobie Super Bubel i problemy. Zobaczymy jak to się dalej potoczy. Dzięki jeszcze raz i pozdrawiam liliana |
|
Świeżynek
![]() |
|
To jeszcze raz liliana
Chcę Wam powiedzieć że narazie problem jest rozwiązany ; założyłam przez pomyłkę igłę do dzianin,a chciałam szyć bawełnę. Teraz spróbowałam na dzianinie i szyje super. ![]() Jeszcze raz dziękuję za dobre chęci i wsparcie! liliana |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
W sumie nie powinno robić różnicy... Czyli najprawdopodobniej problem był w czym innym - w sposobie założenia igły, nici albo szpulek ![]() Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
No dobra, po Twoim opisie w życiu bym nie wpadła na to, że chodzi o źle założoną nitkę
![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
To nie była żle założona nitka, tylko igłą do dzianiny nie uszyję bawełny.
![]() Mój stary Singero-Łucznik wszystko szył jedną igłą .Ale toto ma "kumputer" i nie zrobi jednego ściegu ściegu jeżeli nie jest on wpisany w program. ![]() W takie cudo się zamotałam....Cierp ciało jak ci się maszyny z komputerem na starość zachciało. ![]() Może będzie dobrze. Pozdrawiam liliana ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Istnieje coś takiego?