Wersja do druku

2 strony: 1 2 >

Świeżynek
Witam wszystkick ..i proszę o pomoc.
Miesiąc temu zauroczyła mnie maszyna - a raczej ilość ściegów które wykonuje(200).
Ponieważ w domu miałam 30-letniego Singera Łucznika zakupiłam piękną Ballerinę i zaczęła się przygoda.Przez cały miesiąc wszystko było Super, dziś wszystko"djabli wzięli".Cholerstwo się zbuntowało ;mota nitki w pierścieniu i wyrzuca go z kosza - co mam dalej robić ?!Wyczyściłam, wymuskałam, zmieniłam igłę, sprawdziłam nawleczenie i dalej to samo. Ratujcie, bo wyrzucę to cholerstwo przez okno( a raty będę płacić przez 2lata !!!!
Pomocy!!!!!!!
liliana0846
Stara Gwardia
Może zadzwoń do serwisu? Masz w końcu gwarancję :)
Stara Gwardia
hej!

niestety te maszyny ktore sprzedaje(bo nie jest ona ich producentem) firma Texi nie ciesza sie zbyt dobrymi recenzjami ;(
A jesli chodzi o twoj problem to po to jest 2 letnia gwarancja ,aby z niej korzystac a pozatym masz chyba prawo zwrotu jesli maszyna nie spelnia twoich oczekiwan?
zadzwon do derwisu i uzgodnij jak dalej postepowac.
pozdrawiam Masza
Stara Gwardia
hej!

niestety te maszyny ktore sprzedaje(bo nie jest ona ich producentem) firma Texi nie ciesza sie zbyt dobrymi recenzjami ;(
A jesli chodzi o twoj problem to po to jest 2 letnia gwarancja ,aby z niej korzystac a pozatym masz chyba prawo zwrotu jesli maszyna nie spelnia twoich oczekiwan?
zadzwon do derwisu i uzgodnij jak dalej postepowac.
pozdrawiam Masza
Nie ma takiego prawa - chyba, że jest niezgodna z umową kupna-sprzedaży. Usterkę sprzedawca może załatwić jak mu wygodniej - czyli naprawić, wymienić albo zwrócić gotówkę.
Świeżynek
Witam wszystkich
Bardzo dziękuję za reakcję na mój problem ; wychodzi na to że sprawiłam sobie Super Bubel i problemy. Zobaczymy jak to się dalej potoczy.
Dzięki jeszcze raz i pozdrawiam
liliana
Świeżynek
To jeszcze raz liliana
Chcę Wam powiedzieć że narazie problem jest rozwiązany ; założyłam przez pomyłkę igłę do dzianin,a chciałam szyć bawełnę. Teraz spróbowałam na dzianinie i szyje super.:hura:
Jeszcze raz dziękuję za dobre chęci i wsparcie!
liliana
Mistrzyni Krawiectwa
W sumie nie powinno robić różnicy... Czyli najprawdopodobniej problem był w czym innym - w sposobie założenia igły, nici albo szpulek ;-)

Ania

http://uczeremchypl.shoper.pl/

http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/

Stara Gwardia
No dobra, po Twoim opisie w życiu bym nie wpadła na to, że chodzi o źle założoną nitkę :) Ale dobrze, że już działa.
Świeżynek
To nie była żle założona nitka, tylko igłą do dzianiny nie uszyję bawełny.:uoeee:
Mój stary Singero-Łucznik wszystko szył jedną igłą .Ale toto ma "kumputer" i nie zrobi jednego ściegu ściegu jeżeli nie jest on wpisany w program.:paluszkiem:
W takie cudo się zamotałam....Cierp ciało jak ci się maszyny z komputerem na starość zachciało.:boisie:
Może będzie dobrze. Pozdrawiam
liliana :papa:
Stara Gwardia
Singero-Łucznik
Istnieje coś takiego?

2 strony: 1 2 >

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.