Wersja do druku

Mistrzyni Krawiectwa
Kochani,wiem,że mogę liczyć na Waszą pomoc.Może coś wspólnie uradzimy.Zanim się wybiorę z tym kolosem do serwisu,chciałabym się Was poradzić.Mój przemysłowy owerloc" jack "robi mi coś takiego!!!!A było wszystko dobrze wcześniej,czy mogło mi się coś przestawić?Czy może to być wina żle założonej igły???Ale już kilkanaście razy próbowałam i sprawdzałam i nic...najśmieszniejsze jest to,że trudniejszą w obróbce dzianinę szyje bez zrzutu,a tkaninę przepuszcza!Pomocy,HELP!!!On nie może tak szyć:)

Załączone obrazy

Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!
Mistrzyni Krawiectwa
Dzianinę szyje, a tkaniny tkanej nie chce, może igła się stępiła, albo to igła do dzianiny. To oczywiście hipoteza.
Witaj,mialam niedawno taki sam problem ze sciegiem,w moim przypadku to byl problem zle założonej igły,jak napisała agaaffek przyczyna moze byc tez tępa igła lub zła igła,muszisz poprubować wszystkiego.pozdrawiam Anetta
Mistrzyni Krawiectwa
Jutro będę próbowała wymienić igłę,chociaż wiem,że to nie łatwe zadanie w przemysłówce,wystarczy,ze przesunę choćby o pół milimetra igłę i koniec...nie będzie szyła dobrze.Może macie jakiś sposób na sprawdzenie czy igła jest dobrze wsunięta?Igłę sprawdziłam z nią ok.Dziękuję serdecznie dziewczyny.Jak coś zdziałam dam znać,jak nie to do serwisu pojadę,chociaż bym tego nie chciała to jeden dzień w plecy...Pozdrawiam
Stara Gwardia
W uchwycie igły powinien znajdować się otwór w bocznej ściance uchwytu .Przez ten otwór można zaobserwować czy igła doszła do oporu. Otwór ten jest pomocny w przypadku gdy igła złamie się i kolba igły jest zbyt krótka żeby ją wyjąc pencetą itp.Wtedy z boku uchwytu przez ten otwór mozna wypchnąc złamaną częśc igły. Igła musi byc nie tylko włożona do oporu ale też nie może byc skręcona w prawo czy lewo,w przeciwnym razie maszyna może przepuszczac ściegi. Bardzo ważne jest prawidłowe nawleczenie nici która idzie na igłę.

--- Ostatnio edytowane 2013-05-13 14:14:15 przez mysiek67 ---

Załączone obrazy

Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!
Mistrzyni Krawiectwa
Sprawdziłam wszystko...i wszystko gra!!!!Narazie był dziś grzeczny Jack,pewnie przestraszył się,że w serwisie wyląduje:D:D:D
Mysiek67 dziękuję za garść cennych informacji!!!Nie wiedziałam o tym,że tym bocznym oczkiem można podglądać igłę a teraz już wiem!!!
DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM!!!

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.