Wersja do druku

2 strony: < 1 2

Stara Gwardia
Zoe, bardzo Ci dziękuję za dane o producentach lnu.
Stara Gwardia
No i szukam producenta bawełny w drobną, koszulową kratkę gingham, (...). Byle by były 100% naturalne, bez rozciągaczy.
Andropol ma taką kratkę, ale czy 100% bawełna to musiałabyś zapytać w fabryce.
Stara Gwardia
Witam
Jeżeli chodzi o producentów dzianin. To z dzianin które produkują w standardowych kolorach można zamówić od nich od 1mb jest to firma ROKIET PPHU koło Poznania. Wiem też że producent Teofilów S.A mają sklepik i sprzedają na mb. Minimalna ilość zamówienia w jednym kolorze/wzorze to 120kg.Jest jeszcze Ewa dzianiny z nią można się skontaktować. To tyle co wiem na temat detalicznej sprzedaży .Więcej mogę powiedzieć jeśli chodzi o większe ilości takie od 100kg.
Stara Gwardia
Witam
Jeżeli chodzi o producentów dzianin. To z dzianin które produkują w standardowych kolorach można zamówić od nich od 1mb jest to firma ROKIET PPHU koło Poznania. Wiem też że producent Teofilów S.A mają sklepik i sprzedają na mb. Minimalna ilość zamówienia w jednym kolorze/wzorze to 120kg.Jest jeszcze Ewa dzianiny z nią można się skontaktować. To tyle co wiem na temat detalicznej sprzedaży .Więcej mogę powiedzieć jeśli chodzi o większe ilości takie od 100kg.
Jakie ceny mają w Rokiet?
Stara Gwardia
Jeśli chodzi o nich to ja dostałam cennik bo zamawiam większą ilość.
I tak np.frote pętelkową 80% bawełny 20% poliestru 170g /m2 szerokość 180cm kolor biały wychodzi 27,39zł/kg( czyli 8,55 zł/m). Dostałam też od nich próbki różnych dzianin bo to mnie interesowało minimalne zakup wynosi 1kg. Wydajność z 1kg jest 2,5m czasami 3m zależy to od gramatury.Z kolorów standardowych prawdopodobnie można zakupić już od 1mb.
Mistrzyni Krawiectwa
Wielkie dzięki za namiary! Może się kiedyś przydadzą. Fajnie, że są producenci, którym nie straszna sprzedaż detaliczna :-)

Ofertę mają naprawdę ciekawą!

Ania

http://uczeremchypl.shoper.pl/

http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/

Świeżynek
Ja też szukałam ale znalazałam http://www.azteca.com.pl/ bardzo rekomenduje.

--- Ostatnio edytowane 2014-10-26 16:17:29 przez blasterex ---
Świeżynek
Sprawdzaliście tutaj?
Nie wiem, jak z tą sprzedażą detaliczną, ale ja zawsze szukam tutaj dostawców materiału dla mojego zakładziku, ofert producentów jest tutaj naprawdę sporo, więc i uskuteczniający detal powinien się znaleźć :)

--- Ostatnio edytowane 2016-02-22 15:56:44 przez Susanna ---
Zaaklimatyzowany
Uważam, że poprzednia wiadomość to spam, bo nie odpowiada na pytanie jednocześnie reklamując serwis b2b.
Zaaklimatyzowany
Chciałabym powiedzieć, że kupowałam w małej ilości ze sklepu lnianysklep.pl. Prowadzi go producent lnu z Litwy. Minimum to 2 metry.

2 strony: < 1 2

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.