Świeżynek
![]() |
|
Kupiłam ostatnio nowe mebelki do dziecięcego pokoju, przy okazji nabyłam też pościel - w ogóle cały komplet. Chciałabym dorzucić do tego całego zestawu taką patchworkową kołdrę, jednak zastanawiam się, czy lepiej kupić już gotową, czy może wziąć się za to sama.
Trudno zrobić coś takiego? --- Ostatnio edytowane 2013-07-09 12:08:53 przez Helena --- --- Ostatnio edytowane 2013-07-09 12:51:57 przez Susanna --- |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Zapraszamy do działu patchworkowego.
Wbrew pozorom patchwork nie jest trudny, choć dla niektórych może być nużący (oczywiście wszystko zależy od wzoru). I chyba jednak uszycie narzuty samodzielnie wychodzi taniej niż kupno (ale tu mogę się mylić - pewnie w Polsce można kupić "chińskie patchworki" za 10 zł). ________________________________________________________
Porządek powinien brać przykład z bałaganu i robić się sam. |
|
Krawiec-Filozof
![]() |
|
Gdzieś przypadkiem, przeglądając oferty maszyn, na jednej stronce natrafiłem na patchworki w wykonaniu speców z fan-klubu tej konkretnej marki (niestety nie pamiętam, jakiej) i były rzeczywiście piękne, dopracowane i przebogate, ale kosztowały ponad 4000.- za sztukę! CZTERY TYSIĄCE - to nie pomyłka! ![]() Aż musiałem się wtedy przytrzymać blatu, żeby nie spaść pod biurko ![]() Gdybym przy okazji znalazł znów tę stronkę, to wkleję linka. Zbych ________________________________________________________
Maszyna do szycia składa się z:
1. maszyny zasadniczej 2. maszynisty https://www.facebook.com/Zibiasz |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Zbychu, niestety to jest droga impreza. Ja kiedyś liczyłam ile czasu spędziłam nad kołderką (niezbyt skomplikowaną) i wyszło, że praca (licząc według polskich stawek - naprawdę groszowych) plus materiały to byłoby około 1000 zł (co prawda tutaj materiały są droższe, ale ta różnica nie jest aż tak wielka jakby się wydawało). Także, jeśli chce się mieć ładny patchwork a nie kaszle się nadmiernie kasą i jest się posiadaczem maszyny to trzeba samemu. Przy tych uszytkach jakie tu można obejrzeć, patchwork to małe miki jest ![]() ________________________________________________________
Porządek powinien brać przykład z bałaganu i robić się sam. |
|
Administrator
![]() |
|
Jakiś czas temu czytałam artykuł o szyciu patchworku i faktycznie takie minimum za narzutę (zależny też od wielkości) to było 1000 zł. Tak więc jest motywacja żeby samemu uszyć, na początek można szyć z większych elementów a jak się załapie bakcyle to szaleć z małymi ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.