Świeżynek
![]() |
|
Witajcie. To mój pierwszy poza powitalnym wpis na forum i to od razu w sekcji problematycznie
![]() Do rzeczy Mam taki kłopot, który pojawia się niemal zawsze przy ostatnim szlifie szycia torby, gdy zszywam dookoła podszewkę z wierzchem. Zawsze zostaje mi jakiś cm materiału w nadmiarze. Podszewkę i wierz mam zawsze starannie spięty szpilkami, a mimo wszystko gdy dojeżdżam maszyną do końca, zostaje ta niefortunna zakładka. Może przed zszyciem powinnam wszystko zafastrygować? A może to jest kwestia zbyt dużego naprężenia nici? Nie wiem... jestem jeszcze bardzo zielona w szyciu. Może wy coś poradzicie? Jest na etapie szycia torby z plisami, został mi już ostatni etap, czyli właśnie wszycie podszewki i strasznie się boję, że znów czeka mnie efekt nadmiaru materiału.... Macie jakieś pomysły? Przejrzałam forum " problematycznie" do 20 strony wstecz, ale nie znalazłam podobnego tematu. Mam nadzieję, że nie powielam. Serdecznie pozdrawiam Magda |
|
Pogromca spamerów
![]() |
|
wstaw jakas fotke ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Nie mam:/
|
|
Pogromca spamerów
![]() |
|
a jak zszywasz to po czym szyjesz? ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
W jakim sensie?
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Zszywam najprostszym ściegiem. Może jest za gęsty?
|
|
Pogromca spamerów
![]() |
|
po tkaninie czy po podszewce ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Po podszewce
|
|
Pogromca spamerów
![]() |
|
no wlasnie
podszewke miej od spodu to zabki transportera Ci ja wdadza ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Ok. Dziękuję za radę, dziś wypróbuję
![]() |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.