Wersja do druku

3 strony: < 1 2 3 >

Świeżynek
Niestety nie wiem :(. W instrukcji nie ma słowa o tym, a na rysunku to koło jest opisane jako długość ściegu.

Stara Gwardia
Ta maszyna nie ma regulacji docisku stopki :(
A jak się w niej zmienia ściegi na elastyczne? pokrętłem długości ściegu? Za numerem 4 są elastyczne? Sprawdzałaś czy szyją się prawidłowo?
Tak, nie do końca prawidłowo, bo też oczko przy oczku i to prowadzi bardzo szybko do wielkiego supła.. Chyba po prostu powinnam się udać z reklamacją, bo jak naciskam ten przycisk do szycia wstecznego też mi nie szyje.. No cóż chyba pecha mam, chyba że faktycznie coś źle robię, ale nie wiem mogłabym źle robić w tym wypadku.
Pogromca spamerów
wez zobacz bez materialu i z podniesiona stopka jak w ogole pracuja zabki transportera
krec po trochu tym kolkiem od dlugosci sciegu,bo moze to z tym problem
Stara Gwardia
O właśnie, może ząbki transportera są przestawione do cerowania?

Dodam jeszcze, że często dzieje mi się tak, że górna nić wbija się w ten otwór prowadzący do bębenka i tam się wkręca czasem, ale to chyba jest część problemu tworzenia się supełków...
Pogromca spamerów
zobacz czy wysoko wychodza i jak przekrecisz kolem czy szybko sie chowaja
moze jakis zadzior masz w plytce
Mistrzyni Krawiectwa
Na pewno górna nić źle założona... Spróbuj założyć ją jeszcze raz - koniecznie przy podniesionej stopce, aż do przeciągnięcia przez oczko igły.

No i chyba dzianina trafiła się z tych najwredniejszych i wymagających...

Ania

http://uczeremchypl.shoper.pl/

http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/

Stara Gwardia
elwirra znalazłam instrukcję obsługi tej maszyny! Bardzo długo się otwiera, więc jak tylko się z nią zapoznam to być może wspólnie rozwiążemy problem. Cierpliwości:(
Stara Gwardia
No i już przeczytałam instrukcję. Na stronie 18 w Usterce pt. "Nieprawidłowy ścieg" są zalecenia w przypadku takim jak opisujesz. Jeśli rzeczywiście wszystko masz dobrze pozakładane to jednak zostaje Ci reklamacja. Jeszcze jedno mogę podpowiedzieć: mechanik od mojej maszyny - ja mam Łucznika ale starszego zalecił mi, żebym nie nawlekała nitki tuż przy samej igle, w przypadku tej maszyny to będzie w punkcie 5 dot. nawlekania nitki. Może to coś pomoże, jak nie to niestety ja bym ją zareklamowała.
Pozdrawiam: i życzę szybkiego rozwiązania problemu :)

--- Ostatnio edytowane 2013-08-03 23:41:54 przez mamaIzy ---

3 strony: < 1 2 3 >

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.