Świeżynek
![]() |
|
Witam serdecznie
Chciałabym uszyć dla mojej chrześnicy "puchatą sukienkę" (dół jak suknia ślubna,uszyta z małych kwadratów)nie mam pojęcia jaki materiał wybać - szyfon nie spełnia wymagań(pocięty w kwadraty pruje się) znalazłam na allegro tkaninę o nazwie shermeza -siatka elastyczna, ale nie wiem czy sie nadaje;/ Doradźcie coś proszę Pozdrawiam Sysunia |
|
Pogromca spamerów
![]() |
|
to chyba z miekkiego tiulu ktos na forum szyl ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
tak na szybko tylko spódnicę znalazłam http://longredthread.wordpress.com/2013/06/14/spodnica-tiulowka-dla-alicji/ ________________________________________________________
www.facebook.com/natabo.retro.design/ |
|
Świeżynek
![]() |
|
Dziękuje za podpowiedź
Chce uszyć dół princesski taki jak na zdjęciu... mała księżniczka ma 1,5 roku ![]() ![]() znalazłam w necie info,że to tiul ![]() |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Szermeza będzie za miękka, a 3x3 to jednak chyba trochę mało...
Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Sysunia myślę,że tiul będzie najlepszy,jeśli chcesz osiągnąć efekt jak na zdjęciu.Myślę,że dla tak malutkiej Królewny kwadraciki musiałabyś kroić 10*10cm,dlatego,że nie naszywasz kwadratów-ale już jakby trójkąty,składasz ten kwadrat na pół i jeszcze raz na pół,łapiesz za górę i naszywasz w małych odległościach co 2-3cm.Taki dół będzie puchaty,ale będzie na nim widać pewną REGULARNOŚĆ naszywania kwadracików,jeśli nie chcesz tej regularności ponaszywaj większe lub mniejsze (CHUSTECZKI-bo tak nazywam te poskładane kwadraciki...przypominają mi zawsze chusteczki jakie szyłam w szkole do poloneza moim koleżankom,zakładałyśmy je na palec)w różnych odległościach wyżej,niżej...jak chcesz!!!!
![]() ![]() ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ja szylam taka spodnice z kwadracikow (jest foto w moim watku);
ale z praktycznego punktu widzenia: nie wiem, czy to najlepszy pomysl dla takiego malucha? Tzn. puchata jak najbardziej ale nie z kwadracikow. Naszyjesz sie jak...a dzieciak blyskawicznie z tego wyrosnie. Jesli juz bym szyla, to z b. zmarszczonego materialu ew. falbana naszyta NA falbanie (podwojne) bardzo ale to bardzo "puchate" a jesli masz stopke do marszczenia to szyje sie blyskawicznie (stopke kupilam w eti). To tyle ode mnie.
Świeżynek
![]() |
|
Spadłyście mi z nieba jak najlpsze Anioły
![]() Dziękuje, dziękuje i jeszcze raz dziękuje ![]() Już nie moge sie doczekać ![]() ![]() Muszę tylko znaleźć odpowiedni kolor i ruszam w podróż księżniczkowo-sukienkową ![]() efektami pracy pochwalę się niedługo ![]() Pozdrawiam Sysunia |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
TRZYMAM CIĘ ZA SŁOWO SYSUNIA!Pracy nie jest aż tak dużo,po naszyciu pierwszej warstwy idzie jak burza!
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.