Wersja do druku

2 strony: 1 2 >

Świeżynek
Jestem z Poznania i mam na imię Sonia.
O szyciu myślałam już dawno, ale zawsze mnie to przerażało i zawsze miałam inne wydatki niż maszyna.. Jednak w końcu taka, nie z mojej "winy" zawitała w domu. Choć jest to na pewno syf najgorszy z możliwych - do nauki zapewne wystarczy.
Boję się tylko, że to słomiany zapał - bo niestety tak mam :P
Ale brak ubrań na mnie w sieciówkach jednak kusi, żeby szyć coś dla siebie i na siebie.
Uczę się z for, stron, blogów i na własnych błędach. Na razie zrobiłam niewiele, zaledwie przeszyłam swoją starą domową spódniczkę i zrobiłam poszewkę na poduszkę. Materiały na próby poszewkowe kupiłam w lumpeksie na wyprzedaży 'wszystko za 2zł'. Nie mam pojęcia co to, ale dziad się lubi gnieść :) Za to drugi materiał jest typowo poszewkowy.

Oprócz szycia zajmuję się pracą z psami, amatorskim dog show handlingiem i fotografią psów, a także bywam stewardem na wystawach kotów. Uwielbiam czytać książki, głównie sci-fi i fantasy, bawię się trochę w LARPy i cosplaye.

tutaj zdjęcie z ostatniej wystawy, z której wyników jestem bardzo zadowolona :)

z suczką owczarka australijskiego Tanmark's DREAMS COME TRUE
Pogromca spamerów
witaj :)
Świeżynek
Siemanko, fajny psiak :)
Stara Gwardia
Witamy serdecznie :) Do szycia na początku najgorszy syf, jak to ujęłaś, wystarczy. Jeśli Cię to wciągnie bardziej to będziesz mogła pomyśleć nad czymś lepszym, bo możliwe że poczujesz taką potrzebę. A tak z ciekawości co to za maszyna?
Cześć!

Musiałam sprawdzić co to są LARPy i COSPLAYe, fajne :).
Jeśli się nie poddasz i zapał Ci nie minie będziesz mogła szyć sobie super kostiumy.

Pozdrawiam
Agnieszka
Świeżynek
Borikson, jedna z suczek, którą wystawiałam. :)

Yeshka - tak też pomyślałam. To podobnie jak z fotografią. Ucz się na kompakcie, a potem idź dalej. Nie ma sensu od razu wydawać na dobre lustro jeśli się okaże, że Cię to nie wciągnie, albo wcale nie chce Ci się wiedzieć co do ISO, przysłona, migawka i dlaczego tyle czasu spędza się z programem graficznym, a chciało się mieć dobre zdjęcia od samego pstryknięcia.. Maszyna to coś takiego: http://allegro.pl/maszyna-do-szycia-clarus-13-programow-gratis-i3442181274.html Ale to nie ja wybierałam, więc jest jaka jest.. ;)

Milaczek - dokładnie! Szycie sobie samemu kostiumów to super sprawa. :) Niedługo będę pewnie robić manekina z siebie za pomocą power tape.

--- Ostatnio edytowane 2013-08-08 14:41:47 przez yadira ---
Stara Gwardia
Yadira, nie klika się na ten klik, który ma do maszyny przenosić :)
powinno przenosić na allegro, no ale jak widać tutaj nie ma tej opcji kodu ;)

http://allegro.pl/maszyna-do-szycia-clarus-13-programow-gratis-i3442181274.html
Świeżynek

hahaha, pierwszy koszmarek. :)
Aż wstyd pokazywać jak cała reszta tutaj takie cuda szyje.. ale zrobiłam pierwszą poszewkę na poduszkę, krzywą jak się patrzy. Wiem co zrobiłam źle i jak to poprawić, a to chyba dobrze ;) Można się pośmiać i powytykać błędy! :P
Krawiec-Filozof
hahaha, pierwszy koszmarek. :)
Aż wstyd pokazywać jak cała reszta tutaj takie cuda szyje.. ale zrobiłam pierwszą poszewkę na poduszkę, krzywą jak się patrzy. Wiem co zrobiłam źle i jak to poprawić, a to chyba dobrze ;) Można się pośmiać i powytykać błędy! :P
Oj tam, krzywą... Niech się nie patrzy, to nie będzie krzywa!:D
Dobrze, że to poduszka, a nie np. sukienka, bo na krzywej też można spać.
A skoro wiesz, że jest krzywa, to następna już nie będzie. Czyli - wszystko przebiega prawidłowo!:)

--- Ostatnio edytowane 2013-08-22 15:12:00 przez Zibiasz ---
https://www.facebook.com/Zibiasz

2 strony: 1 2 >

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.