Świeżynek
![]() |
|
witam
mam problem z maszyna dziś pierwszy raz użyłam stopki do ściegu overlockowego i pod koniec obrzucania materiału, maszyna zaczęła się blokować i ciężej chodzić. I tak jej zostało ![]() ![]() |
|
Stara Gwardia
|
|
A nawlekłaś od nowa górną nić? ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
tak wszystko nawlekałam, czyściłam bębenek i transport materiału i niestety nic. Dziś zadzwoniłam do serwisu i najprawdopodobniej coś poważniejszego bo powiedzieli mi ze jeżeli kolo obrotowe ciężko chodzi to coś z silnikiem maszyny może być nie tak
![]() |
|
Stara Gwardia
|
|
Masz maszynę na gwarancji? Jeśli tak, to wysyłaj do serwisu i nie przejmuj się, naprawią ![]() ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
kupiłam ją w marcu i działała super az do momentu założenia stopki do sciegu overlockowego i zaczęło się zacinac :/ i tak juz potem zostało na wszystkich sciegach
![]() ![]() |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Myślę, że nie tyle zadziałało tu założenie stopki, co długotrwałe szycie bez przerwy ściegiem owerlokowym. "Normalne" szycie to jednak chwila szycia - chwila przerwy. Obrzucanie trwa dłużej w jednym ciągu, bez przerw, zwłaszcza ściegiem owerlokowym.
/Wczoraj kupiłam sokowirówkę - i w instrukcji była uwaga o nie obciążaniu jej pracą ciągłą ponad 40 sekund. Dlatego tak mi się skojarzyło.../ Ania --- Ostatnio edytowane 2013-09-02 21:19:07 przez czeremcha --- ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
Stara Gwardia
|
|
To musiał być zbieg okoliczności, mam tę maszynę i wielokrotnie szyłam przy pomocy tej stopki bez żadnych problemów. Coś innego musiało się zdarzyć. ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
zobaczymy dziś kurier odbierze maszynę i zobaczymy co będzie jak ja zobaczą
![]() |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.