294 strony: « < 171 172 173 174 175 176 177 > »
Stara Gwardia
![]() |
|
A jako ,ze bylem dzisiaj w miescie to kupilem sobie nozyce i igly do maszyny (zwykle i do dzianin) ,gdy tylko przyjdzie maszyna zrobie jej recenzje ,zobacze jak bd szyc rozne materialy ________________________________________________________
"Świat jest dobry ,ludzie w większości nie"
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
To powodzenia piotrm210 i koniecznie napisz jak to cudeńko się sprawuje.... ________________________________________________________
"W żadnym wieku nie powinieneś się wstydzić tego, czego nie wiesz, ponieważ zamiłowanie do nauk i zajmowanie się nimi nie ogranicza się do czasów szkolnych, lecz kończy się z życiem." (Szymon Marycki,1551) |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Oby sprawowała się dobrze. Całą recenzję mojej nowej maszyny będzie można przeczytać na moim ,również nowym,blogu krawieckim : http://szyciejestsuper.blogspot.com/
Piotrek ![]() ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Witajcie!
Mam jakieś takie zboczenie, że nie bawię się w półśrodki i gdy kupuję coś, to od razu porządne. Teraz chcę kupić maszynę do szycia i potrzebował bym pomocy w tej kwestii, co kupić, aby to było porządne i na lata? Pewnie to ma znaczenie, więc myślę o szyciu koszul, spodni, marynarek, kamizelek, płaszczy, krawatów - jednym słowem wszystkiego. Materiałów cienkich i grubych. Chciał bym, aby maszyna była precyzyjna, niezawodna i nadawała się, jak wyżej napisałem, dosłownie do wszystkiego. Duża ilość ściegów wskazana. Może być zarówno nowa, jak i używana. Jakie modele proponujecie? (cen żadnych nie podaję, jak propozycje będą za drogie, lub będą się wydawały za tanie, to będziemy myśleć dalej) |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Przy tak postawionym pytaniu najlepiej podać pierwszą z brzegu maszynę jaka nawinie się pod rękę.
Ja zacznę pierwsza : Singer 9960 To tak samo jakbyś spytał o przepis na coś dobrego. Nie ma czegoś takiego jak maszyna do wszystkiego, czyli goli, p..., krawaty wiąże. Najpierw sprecyzuj swoje oczekiwania. --- Ostatnio edytowane 2014-01-02 09:46:35 przez agaaffek --- ________________________________________________________
"Inteligencja jest jak nogi, masz za dużo to się potkniesz" Terry Pratchett |
|
Świeżynek
![]() |
|
No o oczekiwaniach pisałem, zamierzam szyć poniektóre elementy garderoby męskiej, tj. koszule, spodnie (zarówno jeansowe, jak i materiałowe) marynarki, może nawet płaszcze. Zależy mi, żeby poradziła sobie również z grubymi materiałami (jesans, płaszcze).
(z bardzo dużym naciskiem na koszule, jednak te mają miękki materiał, a gruby też zamierzam szyć) Podany Singer 9960 wydaje się ciekawy, ale myślę raczej o czymś trochę tańszym. Przeglądając wczoraj allegro szczególną uwagę zwróciłem na Łucznik Balladyna II 2020. Wydaje mi się, że ma wszystko, co potrzebuje, z nawiązką. I jest chyba precyzyjna, mam nadzieję, że stosunkowo niezawodna. Pytanie, jak poradzi sobie podczas szycia grubszych materiałów? (ta Balladyna nie jest wyznacznikiem ceny, za jaką chcę kupić maszynę - propozycje mogą być tańsze, lub droższe. Jednak o nią pytam, ponieważ najbardziej mi się spodobała) Jeżeli kryterium, jakie podałem (czyli, co chcę szyć) jest niewystarczające, to dajcie znać, co jeszcze powinienem powiedzieć ![]() Acha - nie wykluczam, że po jakimś czasie będę chciał szyć większe ilości, jednak... wtedy kupię maszynę przemysłową. Teraz chyba nie ma sensu, prawda? |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
W Biłgoraju w Lidlu widziałem trzy maszyny SILVERCREST.
Jedna była w kolorze bordowym a dwie w kolorze zielonym,cena 399 zł. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
A ja czekam na kuriera ,powoli robie sie juz zly.Dostawa kurierem DPD w godzinach 12-16,jest po 15,a kuriera nie ma.Jeszcze ma 53 minuty ,oby przyjechal... ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
|
|
Cierpliwości ![]() ![]() ________________________________________________________
Mowa szczera trwa wiecznie,
lecz fałszywa tylko chwilę. -Salomon- |
|
Świeżynek
![]() |
|
Oprócz wspomnianej wcześniej Balladyny 2020 widzę teraz też ciekawą Brother NV10A. Ma o wiele mniej ściegów i dziurek, ale mam wrażenie, że jest lepsza, a te 16 (zamiast 60) ściegów myślę, że i tak będzie wystarczające.
Co sądzicie o niej? |
294 strony: « < 171 172 173 174 175 176 177 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.