Wersja do druku

294 strony: « < 171 172 173 174 175 176 177 > »

Stara Gwardia
A jako ,ze bylem dzisiaj w miescie to kupilem sobie nozyce i igly do maszyny (zwykle i do dzianin) ,gdy tylko przyjdzie maszyna zrobie jej recenzje ,zobacze jak bd szyc rozne materialy
To powodzenia piotrm210 i koniecznie napisz jak to cudeńko się sprawuje....
"W żadnym wieku nie powinieneś się wstydzić tego, czego nie wiesz, ponieważ zamiłowanie do nauk i zajmowanie się nimi nie ogranicza się do czasów szkolnych, lecz kończy się z życiem." (Szymon Marycki,1551)
Stara Gwardia
Oby sprawowała się dobrze. Całą recenzję mojej nowej maszyny będzie można przeczytać na moim ,również nowym,blogu krawieckim : http://szyciejestsuper.blogspot.com/

Piotrek :)
Witajcie!

Mam jakieś takie zboczenie, że nie bawię się w półśrodki i gdy kupuję coś, to od razu porządne.
Teraz chcę kupić maszynę do szycia i potrzebował bym pomocy w tej kwestii, co kupić, aby to było porządne i na lata?
Pewnie to ma znaczenie, więc myślę o szyciu koszul, spodni, marynarek, kamizelek, płaszczy, krawatów - jednym słowem wszystkiego. Materiałów cienkich i grubych.

Chciał bym, aby maszyna była precyzyjna, niezawodna i nadawała się, jak wyżej napisałem, dosłownie do wszystkiego. Duża ilość ściegów wskazana. Może być zarówno nowa, jak i używana. Jakie modele proponujecie? (cen żadnych nie podaję, jak propozycje będą za drogie, lub będą się wydawały za tanie, to będziemy myśleć dalej)
Mistrzyni Krawiectwa
Przy tak postawionym pytaniu najlepiej podać pierwszą z brzegu maszynę jaka nawinie się pod rękę.
Ja zacznę pierwsza : Singer 9960
To tak samo jakbyś spytał o przepis na coś dobrego.

Nie ma czegoś takiego jak maszyna do wszystkiego, czyli goli, p..., krawaty wiąże.
Najpierw sprecyzuj swoje oczekiwania.

--- Ostatnio edytowane 2014-01-02 09:46:35 przez agaaffek ---
No o oczekiwaniach pisałem, zamierzam szyć poniektóre elementy garderoby męskiej, tj. koszule, spodnie (zarówno jeansowe, jak i materiałowe) marynarki, może nawet płaszcze. Zależy mi, żeby poradziła sobie również z grubymi materiałami (jesans, płaszcze).
(z bardzo dużym naciskiem na koszule, jednak te mają miękki materiał, a gruby też zamierzam szyć)

Podany Singer 9960 wydaje się ciekawy, ale myślę raczej o czymś trochę tańszym. Przeglądając wczoraj allegro szczególną uwagę zwróciłem na Łucznik Balladyna II 2020. Wydaje mi się, że ma wszystko, co potrzebuje, z nawiązką. I jest chyba precyzyjna, mam nadzieję, że stosunkowo niezawodna. Pytanie, jak poradzi sobie podczas szycia grubszych materiałów?
(ta Balladyna nie jest wyznacznikiem ceny, za jaką chcę kupić maszynę - propozycje mogą być tańsze, lub droższe. Jednak o nią pytam, ponieważ najbardziej mi się spodobała)

Jeżeli kryterium, jakie podałem (czyli, co chcę szyć) jest niewystarczające, to dajcie znać, co jeszcze powinienem powiedzieć :)
Acha - nie wykluczam, że po jakimś czasie będę chciał szyć większe ilości, jednak... wtedy kupię maszynę przemysłową. Teraz chyba nie ma sensu, prawda?
Stara Gwardia
W Biłgoraju w Lidlu widziałem trzy maszyny SILVERCREST.
Jedna była w kolorze bordowym a dwie w kolorze zielonym,cena 399 zł.
Stara Gwardia
A ja czekam na kuriera ,powoli robie sie juz zly.Dostawa kurierem DPD w godzinach 12-16,jest po 15,a kuriera nie ma.Jeszcze ma 53 minuty ,oby przyjechal...
Cierpliwości:) Na pewno przyjedzie, jak nie dzisiaj to jutro:)
Świeżynek
Oprócz wspomnianej wcześniej Balladyny 2020 widzę teraz też ciekawą Brother NV10A. Ma o wiele mniej ściegów i dziurek, ale mam wrażenie, że jest lepsza, a te 16 (zamiast 60) ściegów myślę, że i tak będzie wystarczające.

Co sądzicie o niej?

294 strony: « < 171 172 173 174 175 176 177 > »

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.